Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nová hviezda na našej hudobnej scéne? TAKEJTO kvalitnej muziky nie je nikdy dosť!
Zdielať na

Nová hviezda na našej hudobnej scéne? TAKEJTO kvalitnej muziky nie je nikdy dosť!

Zdroj: Lucia Molnárová

Možnosť živiť sa tým, čo človek miluje, je azda najväčším šťastím. Nečudo, že mnohí snívajú o kariére umelca, keď je v jednom spojený talent, zábava, sláva a ešte aj peniaze. No to sa podarí len zlomku z nádejných hviezd. Kto ale neskúsi, nikdy sa nedozvie, či sa práve on nemohol stať hviezdou hitparád. Na slovenskej hudobnej scéne je nová kapela, ktorá sa rozhodla otestovať svoje šťastie a talent.

Šesť mladých ľudí sa dalo v Bratislave dokopy a založili skupinu s názvom Limits of Absurdity. V preklade Hranice absurdity sú slovným spojením, ktorý dáva tušiť, že nepôjde o ľahké "disko", ako potvrdila aj speváčka kapely, 20-ročná Lucia Molnárová. Práve ona obvykle prináša prvý impulz na vznik piesne, keď dodá text a melódiu, ďalej už tvoria spoločne. "Snažím vyhýbať lacným témam a frázam v textoch a radšej hovoriť o veciach, ktoré si všímam okolo seba a sú pre mňa dôležité, vhodné na zmysluplné úvahy," hovorí rodená Košičanka, ktorá však už od šiestich rokov žije v Bratislave.

Lucia mala šťastie, že jej talent a záľubu od malička podporovali aj jej rodičia a tak má za sebou štúdium na ZUŠ Alkana, vďaka čomu sa dostala aj na dosky Novej Scény. Už ako 14-ročná vedela s istotou, čo chce. "Rozhodla som sa, že chcem skladať aj vlastné piesne, nielen počúvať druhých. Baví ma totiž aj spisovateľská činnosť a pekne som vedela tieto dve záľuby, hudbu a písanie prepojiť. Začala som sa teda učiť hrať na gitare, ktorá je ideálna ako sprievodný nástroj k spevu a na skladanie piesní a vtedy sa začalo aj moje hľadanie ľudí do kapely," zaspomínala si táto mladučká "majiteľka" krásneho hlasu.

Vypočujte si prvý singel kapely Limits of Absurdity:

Nájsť kvalitných muzikantov do kapely ale vôbec nebolo také jednoduché, no napokon sa podarilo. "Od roku 2018 som v kapele Limits of Absurdity, ktorú sme založili s naším klávesákom a tiež skladateľom Danielom Tetliakom. Sme šiesti, každý z nás má iné vplyvy, ako Nirvana, System of a Down, Beatles, Avril Lavigne, Paramore, Slipknot, Linkin Park, Guns'n'Roses či Dream Theater, čo sa odzrkadľuje aj na našom štýle. Primárne hráme hard rock, ale kombinujeme aj alternatívu, symfonický rock, grunge a metal," vymenovala Lucia nielen skvostné mená slávnych kapiel, ale jasne upresnila, aký štýl možno v ich tvorbe hľadať.

A práve začiatok tohto roka si kapela zvolila za ideálny čas predstaviť svetu novinku hodnú éteru. Poprocková skladba Disarray je v angličtine, tento jazyk si vybrali cielene. "Začiatky kapiel sú vždy ťažké, ale dúfame, že sa nám podarí stať sa solídnou kapelou na slovenskej scéne, no radi by sme koncertovali aj v zahraničí, preto sú aj naše texty v angličtine, aby dokázali osloviť každého," ozrejmila speváčka zámer. Klip k piesni zatiaľ nenakrútili, no vypočuť sa dá na Youtube, prvé palce hore už začali pribúdať. Keď raz budú slávni a každý si rád s členmi kapely štrngne, Lucia má jedno vtipné varovanie pred kolegom zo skupiny: "Ak idete s Danom na pivo, sadnite si od neho ďalej a nič si nepokladajte na stôl, lebo vždy to svoje rozleje. Vždy!"

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie