Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Každý rok TÁTO šialená suma na účte za jedinú pesničku! Mariah sa jej vianočný hit oplatil!
Zdielať na
Hudba

Každý rok TÁTO šialená suma na účte za jedinú pesničku! Mariah sa jej vianočný hit oplatil!

Archívna reportáž

K sviatkom patria neodmysliteľne pesničky s vianočnou atmosférou. Už aj počas adventu radi počúvame známe piesne s vianočnou tematikou, vyjadrujúce radosť z najkrajších sviatkov roka. Neprekáža, že sa opakujú po mnoho rokov, podobne ako mnohé kultové rozprávky. K tým najobľúbenejším moderným vianočným piesňam rozhodne patrí "All I Want For Christmas Is You".

Autorkou a zároveň interpretkou tohto popového hitu Vianoc je speváčka Mariah Carey  (50) s hlasovým rozsahom osem oktáv. S piesňou All I want for Christmas Is You debutovala s už v roku 1994, keď bola hlavným singlom jej prvého vianočného albumu. Speváčka však prezradila, že pieseň vraj zložila ešte ako dieťa.    

Už vtedy, keď Mariah pieseň skladala, vraj snívala, že sa stane populárnou vianočnou piesňou, ale až takú slávu ako časom dosiahla, si iste ani nedokázala predstaviť. Odvtedy ju naspievala v rôznych verziách nielen ona, ale aj ďalšie speváčky, ako napríklad Miley Cyrus či Demi Lovato. V roku 2011 Carey nahrala pieseň ako duet s Justinom Bieberom. O rok neskôr nahrala zábavnú verziu s deťmi a nástrojmi v škole pre The Tonight Show, v roku 2015 vydala knihu s rovnakým názvom a v roku 2017 sa aj sfilmovala. V rôznych verziách ju možno počuť vo viac než 60 filmoch, aj v populárnej romantickej komédii Láska Nebeská.

Mariah Carey aj jej pieseň All I Want  For Christmas Is You je súčasťou vianočných sviatkov od roku 1994. Vypočujte si ju a spríjemnite si vianočné prípravy:

Od debutu albumu s piesňou sa predalo viac ako 14 miliónov kópií po celom svete, čo z neho robí jeden z vôbec najpredávanejších singlových albumov. Odhaduje sa, že Carey získala 60 miliónov dolárov len na licenčných poplatkoch. Podľa nemeckého Bildu každý rok zarobí 500 000 dolárov. Pieseň je tiež označovaná za "naj vianočnú pieseň všetkých čias". Skladba v decembri tohto roku na Billboard Hot 100 dosiahla #1 už druhý rok po sebe.  Prvýkrát sa dostala do prvej desiatky v roku 2017, 23 rokov po debute.

Mariah sa už deväť rokov teší na Vianoce spoločne so svojimi dvojičkami, synom Moroccanom a dcérou Monroe. Zároveň ju každý rok v dacembri poteší aj slušná sumička, ktorá jej za tantiémy z hitu pípne na účte:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mariah Carey (@mariahcarey)

„Som veľmi sviatočný človek a Vianoce zbožňujem. Koledy si spievam rada už od detstva. All I Want for Christmas som napísala proste z lásky k týmto sviatkom,“ vyjadrila Mariah Carey svoj vzťah k najkrajším sviatkom roka. Vďaka obrovskej popularite piesne získala Mariah dokonca titul 'Kráľovná Vianoc', ale ona sama si nie je istá, či ho môže prijať, zdá sa jej to až prehnané. S pokorou poďakovala a dodala, že mimoriadne miluje Vianoce, je to pre ňu najlepší čas v roku. V každom prípade možno povedať, že pieseň je pre ňu tým najväčším "vianočným darom". Zabezpečil jej úspech aj peniaze dokonca života.

Súvisiace články

Najčítanejšie