Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Líder Olympicu v slzách! Na covid mu zomrel milovaný člen rodiny!
Zdielať na

Líder Olympicu v slzách! Na covid mu zomrel milovaný člen rodiny!

Archívna reportáž

Frontman českej skupiny Olympic, to nemá v poslednej dobe v živote jednoduché. Trápili ho bolesti na hrudi a po vyšetrení lekármi sa zistilo, že súvisia so srdcom. Nedávno sa musel podrobiť dokonca operácii a v súčasnosti sa doliečuje. A teraz ho však zasiahla ďalšia rana.

Smútok speváka Petra Jandu (78) zapríčinila náhla smrť milovaného, o rok staršieho brata Jiřího (†79). Aj keď bol už roky odkázaný po prekonaní mŕtvice na vozíček, jeho skon, ktorý nastal vo štvrtok ráno, vôbec nečakal. O svojom smútku prehovoril pre český denník Blesk.cz.

"Plačem a nehanbím sa za to. Veď mi umrel brat. Dostal covid. Hovoril som s ním pred niekoľkými dňami, sotva chudák sipel," priznal v rozhovore sám Petr Janda. Plánovali spolu ešte nedávno spoločné Vianoce u neho doma. Rozvedený brat Jiří žil v domove pre seniorov neďaleko domu na Propasti, kde žije Petr aj so svojou mladou ženou a dvomi malými dcérami. Hudobník mu platil tento pobyt a často ho brával k sebe do rodiny. Petr Janda je totiž vraj veľmi rodinne založený. Rád vidí u neho doma aj dve staršie dcéry, Martu s vnučkou, ako aj Elišku.    

O strýka prišla aj Petrova dcéra, Marta Jandová, ktorú môžu diváci poznať z JOJkárskej talentovej šou:

​V auguste sa početná rodina Jandovcov stretla na svadbe Petrovej dcéry Elišky (27). „Zahral som im, zaspieval, dcéra Marta taktiež, ľudia tancovali, deti sa bláznili, bol to nádherný deň,“ vyjadril vtedy Janda v skratke svoje pocity rodinného šťastia. „Keď prišla Eliška na svet, hovoril som jej mame Martine, že by som ju chcel odprevadiť aspoň na maturitný ples, nebol som už totiž najmladší,“ prezradil vo svojom prejave po obrade. "A dočkal som sa dokonca svadby. Rád by som to tak mal aj s ďalšími dcérami Rozárkou (8) a Anežkou (10),“ hovorí s nádejou rocker.

Petr Janda má so svojou dcérou, taktiež známou speváčkou Martou, majú napriek búrlivým obdobiam veľmi dobrý vzťah a v smutných chvíľach sú si navzájom oporou:

Možno aj preto známeho rockera Petra Jandu tak veľmi zasiahla náhla smrť brata, uvedomil si zrejme, aký nevyspytateľný je osud. Nič sa nedá s istotou dopredu naplánovať. Má za sebou dlhý úspešný život, stále je ešte vitálny, ale problém so srdcom sú pre neho varovaním. Bude musieť spomaliť a ideálne sa aj pomeriť s mladším bratom Slávkom (68), s ktorým sa rozišiel svojho času v zlom a nestýka sa s ním doteraz, ako jediným z početnej rodiny Jandovcov.

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie