Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nový zjav na hudobnej scéne! TIMEA vydáva svoje debutové EP "CONFUSION OF WARMTH"
Zdielať na

Nový zjav na hudobnej scéne! TIMEA vydáva svoje debutové EP "CONFUSION OF WARMTH"

Na slovenskej hudobnej scéne sa objavil nový zaujímavý zjav. Ide o mimoriadny talent, ktorým je mladá speváčka a skladateľka Timea Gregová. Nedávno vydala svoje debutové EP pod názvom "Confusion of Warmth".

TIMEA sa predstavila piatimi autorskými skladbami, na ktorých spolupracovala aj s hudobníkmi ako Roland Kánik, Tomáš Hríbik, Michal Šelep, ale aj s Laurou Jaškovou či Romanom Laukom. O produkciu a mix sa postaral Erik Horák a mastering zabezpečil Miroslav Chyška. K skladbe “Ice on Summer Nights” vznikol aj videoklip režírovaný a natočený kameramanom Adamom Vokáľom.

„Pesničky som písala postupne, každá z nich sa viaže k inej udalosti alebo obdobiu môjho posledného roku a pol, a má v tomto projekte svoje konkrétne miesto a zmysel. Bolo to pre mňa zvláštne obdobie, skončila som školu, odišla som sama cestovať a môj život bol plný radikálnych zmien. Veľká časť tohto projektu vyjadruje moje vnútorné monológy a zotázňovanie základných emočných princípov, ktorým som dovtedy verila a zrazu boli okolnosťami alebo vzťahmi naštiepené. Píšem veľmi spontánne, niekedy v aute alebo vo vlaku. To, čo sa nemení je, že je to vždy podnietené emóciou, ktorá ma pohltí a neviem sa jej zbaviť. Pesničky sú pre mňa ako úložný priestor na emócie a obdobia. Niekedy na tie, o ktoré nikdy nechcem prísť a navždy si chcem pamätať, a niekedy na tie, ktoré som nedokázala spracovať bez toho, aby boli na papieri a v tónoch. Tak mi dávajú vždy väčší zmysel,” priblížila TIMEA. 

TIMEA začínala hrou na klavír, neskôr gitare a postupne sa spev stal jej prioritou. Sama si píše texty aj hudbu. Dlhšiu dobu žila v Austrálii, čo sa odráža aj na jej tvorbe, kedže si austrálsku hudobnú scénu veľmi obľúbila.

„TIMEA je najväčší talent, s akým som spolupracoval. Je neuveriteľné, že tak mladé dievča je hotová prvoligová speváčka s dokonalým frázovaním a intonáciou. Navyše, je autorka hudby aj textov, čo len podčiarkuje jej autenticitu. Ak jej vydrží nadšenie a pracovitosť, čaká ju zaujímavá budúcnosť,” povedal Erik Horák z bratislavského štúdia Lososound studio. 

Confusion of Warmth

1. “Feeling”
2. “Ice On Summer Nights”
3. “Coastline”
4. “Terms and Conditions”
5. “Guess that's what people do”

Súvisiace články

Najčítanejšie