Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Otrasná šikana! Český spevák opísal svoju krutú skúsenosť!
Zdielať na
Hudba

Otrasná šikana! Český spevák opísal svoju krutú skúsenosť!

Archívna reportáž

Charizmatický hudobník, spevák a herec Ondřej Gregor Brzobohatý (37) je na pohľad pekný a zdravo sebavedomý muž. Získal si aj vďaka tomu srdce krásnej Tatiany Kuchařovej (32), Miss World 2006, ktorá sa stala jeho manželkou. Tvoria spolu priam dokonalý, a ako sa zdá, aj zohratý manželský pár. Nikto by neveril, že obaja museli riešiť v detstve problémy s komplexom. Malej Tatiane strašne vadili odstávajúce uši, a tak jej ich dala mama v desiatich rokoch prišiť lekárom. U Ondreja to bolo niečo značne závažnejšie.

Napriek tomu, že bol Ondřej Brzobohatý dieťa slávnych rodičov, hereckého páru Radoslav Brzobohatý a Hana Gregorová, nemal ako dieťa na ružiach ustlané. Možno práve preto. Keď dieťa nevie dať frustráciu najavo inak, neraz sa môže uchýliť aj k nepekným praktikám, ako je napríklad šikanovanie spoložiakov. A presne to sa stalo aj Ondřejovi, píše portál Ahaonline.cz.

V rozhovore pre portál Ahaonline.cz si na tému šikana Ondřej zaspomínal: „So šikanou som sa stretol na základnej škole. V dobe, keď neexistovali mobilné telefóny, takže nebola príliš virtuálna šikana alebo mentálna šikana, ale skôr šikana fyzická. Týkala sa priamo mňa, keď som bol v role obete. Pamätám si, že to bola štvrtá trieda na základnej škole Na Smetance na Vinohradoch, keď istý žiak na mňa na veľkej prestávke vždy niekde čakal. Koľkokrát už som sa bál ísť na chodbu, pretože som vedel, že mi vstúpi do cesty, alebo mi niečo vezme, alebo mi bude hovoriť také tie klasické šikanské vety typu - nosíš moju bundu, alebo kam ideš," opísal Ondřej situáciu veľmi živo.

Ondřej a Tatiana stále pôsobia ako idylický pár:

​Žiaľ, nezostalo dlho len pri slovách, ako ďalej priznal v rozhovore charizmatický a multitalentovaný Ondřej. "Kým to bolo len pri tom slovnom napádaní, tak som na to veľmi nedbal, ale potom už to začalo postupovať ďalej, keď ma už aj fyzicky napadal. Viem, že vtedy nad tým spolužiaci ani nie, že klopili zrak a nechceli to vidieť, ale skôr to nechceli veľmi riešiť. Predsa len, to bol chlapec zo siedmej triedy, bol asi o tri hlavy vyšší ako ja… Ta situácia, ktorá sa mi stala, ma dosť ovplyvnila do ďalších rokov, keď som vyrastal, až do dospelosti. Skúsenosť ma presvedčila o tom, že je nutné akékoľvek problémy riešiť, nehľadieť bokom, alebo sa tváriť, že neexistujú, či prejavovať ľahostajnosť,“ apeluje na všetkých, čo mali so šikanou niečo do činenia.

​Šikana môže vážne poškodiť sebavedomie dieťaťa a nikdy v živote sa už nemusí zbaviť strachu a komplexov. Našťastie, v prípade Ondřeja Brzobohatého sa tak nestalo. Zrejme aj preto, že mal doma vzor v sebavedomých a ráznych rodičoch. No predsa len sa dlho, ako sa priznal, z toho nemohol celkom spamätať. Napriek úspechom, ktoré dosiahol, stále dá na rady psychológov. Ako v inom rozhovore priznal, chodia spolu s manželkou pravidelne na psychologické terapie, aby im to spolu dlho vydržalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie