Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
TOTO asi povedať nemala! Dominika prezradila niečo, čo Karel Gott vždy tajil!
Zdielať na
Hudba

TOTO asi povedať nemala! Dominika prezradila niečo, čo Karel Gott vždy tajil!

Archívna reportáž

Tak, ako každý rok, aj nedávno pri príležitosti štátneho sviatku u našich západných susedov udeľoval prezident Miloš Zeman štátne vyznamenania. Len tesne pred ceremoniálom na Pražskom hrade sa však prezident na radu ministra zdravotníctva rozhodol, že sa presunie na budúci rok z dôvodu pandémie. Zoznam laureátov ale zverejnil Pražský hrad už 28. októbra 2020 na svojich oficiálnych webových stránkach

Ako sa dalo predpokladať, medzi ocenenými je aj Karel Gott (†80) a bol mu venovaný prestížny Rad Bieleho leva občianskej skupiny I. triedy. Ten sa udeľuje za zvlášť vynikajúce zásluhy o štát v oblasti umenia In memoriam. Vyjadriť sa k tejto výnimočnej udalosti rozhodla ako prvá jeho najstaršia dcéra Dominika Gottová (47), zverejnil portál Blesk.cz.

Dominika spojila príjemné s užitočným a pamiatku na svojho otca taktiež využila k vyjadreniu svojho názoru a mediálnej pozornosti. „V súvislosti s dnešným štátnym sviatkom by som sa rada vyjadrila k štátnemu vyznamenaniu, ktoré sa pán prezident Miloš Zeman tento rok rozhodol udeliť In memoriam môjmu otcovi. Rad Bieleho leva si môj otec právom zaslúži, celý život tvrdo drel a obetoval sa ľuďom, ako vlani prehlásil prezident Miloš Zeman,“ oficiálne napísala svoje stanovisko.

Karel Gott po sebe zanechal aj množstvo skalných fanúšikov, tí dodnes prísne sledujú, ako sa nakladá s jeho pamiatkou:

​V ďalšom texte neváhala dokonca prezradiť tajomstvom vzťahu svojho otca k Milošovi Zemanovi v súvislosti  s jeho kandidatúrou na prezidenta. „Otecko mal pána Zemana rád, uznával ho a preto ho tiež v roku 2013 podporil behom prezidentskej voľby. Popísala som to v aktuálnej knihe Posledné roky s Karlem, na ktorej som spolupracovala s novinárom Lubošem Procházkom,“ opísala Dominika túto chúlostivú skutočnosť.

​Neváhala zájsť aj do ďalších podrobností, ktoré by sa asi jej nebohému otcovi veľmi nepozdávali. „Viem, že keď sa pred prvými prezidentskými voľbami ukázalo, že oteckova nepriama podpora smeruje k Milošovi Zemanovi, zľakol sa a prehlásil, že predsa jeho meno priamo nepovedal. Ale ako mi sám krátko potom oznámil, skutočne chcel svojimi slovami podporiť práve Miloša Zemana,“ prezradila údajné otcove pohnútky Dominka. Dá sa však predpokladať, že diskrétny Karel Gott by nesúhlasil s takouto publicitou jeho názorov, ako si to dovolila jeho najstaršia dcéra, ktorá mu svojimi eskapádami narobila počas života mnohé vrásky.

​Svoju vďaku a nádej vyjadrila na záver slovami: „Som nesmierne rada, že pán prezident, až to pôjde, odovzdá zástupcom našej rodiny štátne vyznamenanie. A verím, že ľudia budú mať niekedy možnosť toto vyznamenanie pre otecka vidieť a nezostane niekde skryté. Bola by to veľká škoda,“ poslala nenápadne odkaz Ivane Gottovej. Reakcie verejnosti nedali na seba dlho čakať, fanúšikovia maestra Gotta považujú tento jej smelý čin za celkom nevhodný. Niektorí si totiž myslia, že vyjadriť sa k oceneniu prináleží skôr vdove Ivane, tá však zatiaľ nič nekomentovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie