Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Obrovská podpásovka! Prečo to Dominika Ivane Gottovej robí..?
Zdielať na
Hudba

Obrovská podpásovka! Prečo to Dominika Ivane Gottovej robí..?

Archívna reportáž

Karel Gott, zlatý hlas z Prahy, ako ho aj volali v Nemecku, sa tam tešil veľkej popularite. Preto nie je prekvapením, že pre nemeckých obdivovateľov majstra pripravuje vlastný dokument nemecká televízna stanica MDR, s ktorou mnoho rokov spolupracoval. A objaviť sa v ňom má aj najstaršia Gottova dcéra Dominika. Ako je známe, v českom celovečernom dokumente režisérky Olgy Špátovej odmietla účinkovať z osobných dôvodov. Teraz už zrejme problém nemá.

Nie je to ale prvý dokument o majstrovi, ktorý v Nemecku o Gottovi nakrútili. „Už vlani nakrúcala stanica s Karlem dokument k jeho osemdesiatinám, teraz pôjde o spomienkový film, vysvetlil pre Aha! nemecký moderátor a spevák Florian Silbereisen (39) orientujúci sa najmä na ľudovú hudbu a šlágre. S majstrom ho vraj spájalo veľké priateľstvo. Na Gotta by si v dokumente mali zaspomínať mnohí jeho nemeckí kolegovia a priatelia. Medzi nimi napríklad veľká spevácka hviezda Helene Fischer (36), ktorá prespievala aj Gottov veľký hit Biene Maja (Včielka Mája) a sám majster ju veľmi obdivoval. 

Nemecká televízia sa rozhodla ponúknuť aj Dominike Gottovej účinkovanie v dokumente, dokonca by mala mať už aj zmluvu s honorárom. Rada o otcovi prehovorím, iba sa nemôžem z pracovných dôvodov veľmi vzďaľovať z Prahy, takže pokiaľ produkcia bude súhlasiť, stretnem sa so štábom tu, povedala Dominika, má však svoje podmienky. Televízny štáb by mal prísť nakrúcať do Prahy. Použiť by sa mali  tiež zábery z Bertramky z deväťdesiatych rokov, kde je Dominika so sestrou Luciou  v spoločnosti s ich slávnym otcom.  

Maestrovo meno sa nespája iba s jedným dokumentárnym počinom, Karlov život a kariéru mapuje aj dokumentárny počin z roku 1986:

​Zatiaľ čo v Nemecku usilovne pracujú na dokumente, v Česku sa už hotový celovečerný dokument Olgy Špátovej stále nedarí oficiálne predstaviť verejnosti. Kvôli obmedzeniam v súvislosti s koronavírusom sa musel už po druhý raz zrušiť plánovaný termín premiéry a ďalší radšej ani neurčili. Našťastie, dokument stihli v polovici septembra v predpremiére premietnuť aspoň pre pozvaných na otvorení Febiofestu. Už vtedy jeho riaditeľ Fero Fenič predvídal, že táto možnosť bude možno nadlho jediná. Nemýlil sa, pre ochorenie covid-19 musela Ivana Gottová presunúť premiéru z 1. októbra o dva týždne neskôr, no vtedy už začali platiť celoštátne obmedzenia. 

Fanúšikovia sa už nevedia dočkať celovečerného filmu o Karlovi Gottovi s výstižným názvom Karel. Pandémia však plány na jeho veľkolepú premiéru na Slovensku pokazila:

Ivanu nepochybne neteší ani to, že Dominika tak ochotne pristúpila na spoluprácu s Nemcami, pričom mala problém s účinkovaním v Špátovej dokumente, odkiaľ ju napokon kompletne vystrihli. Otázka je, či ide v tomto prípade o peniaze, pomstu, alebo len jednoducho Dominika nechcela byť zvečnená v nelichotivej podobe, akú v čase nakrúcania podľa vlastných slov mala.

Súvisiace články

Najčítanejšie