Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Smutný koniec bratskej lásky! České hviezdy si už ani negratulujú k narodeninám!
Zdielať na
Hudba

Smutný koniec bratskej lásky! České hviezdy si už ani negratulujú k narodeninám!

Archívna reportáž

Jednou z najsmutnejších vecí, čo sa človeku v živote môže stať, je odcudzenie v rodine. Tobôž, ak ide o tú najbližšiu - rodičov či súrodencov. No, žiaľ, deje sa to a rozbité vzťahy sa nevyhýbajú ani slávnym. Jednou z nechvalne známych odcudzených súrodeneckých dvojíc sú bratia Nedvědovci, legendy českého folku.

František a Jan, známejší ako Honza, sú takmer dvojčatá. Delí ich len jediný rok a niet pochýb, že v detstve a v mladosti si boli veľmi blízki. Pred takmer 50 rokmi založili legendárnu kapelu Brontosauři, no so slávou prišli aj spory. Podľa toho, čo sa dostáva od blízkych 74-ročného Honzu Nedvěda na svetlo, je to práve on, kto je ten "problematický".

Honza sa totiž nepohádal len s bratom. Už desať rokov sa nerozpráva ani s vlastným synom Janem Nedvědom mladším, no ani so svojou dcérou Alenou a svojou bývalou manželkou, ich matkou. Žije so svojou 38-ročnou štvrtou manželkou Pavlínou a zdá sa, že nič iné ho nezaujíma.

Pripomeňte si jeden z mnohých hitov bratov Nedvědovcov:

Dokonca na jar, keď išlo Františkovi o život a jeho srdce pracovalo len na 30 percent, sa bratia nezblížili, hoci to mohla byť pred operáciou posledná možnosť zmieriť sa. "Každý sme niekde inde," povedal pred pár dňami František portálu Blesk.cz. Ich spory sú tak hlboké, že k zmiereniu už nepríde asi nikdy. "Uzavrel sa do vlastnej ulity, ale ja v podstate tiež. Ani sme si neblahoželali k narodeninám," hovorí František.

​Naposledy sa videli pred tromi mesiacmi, no opäť sa len potvrdilo, že každý stále trvá na svojom. "Povedali sme si svoje, ale v dobrom, a tak sme sa aj rozišli. Podmienky, ktoré mám ja, on nechce splniť, ja zas nechcem splniť tie jeho," hovorí spevák a je jasné, že ide o kariéru a peniaze. František má štyri bypassy, no od operácie mu vraj už srdce funguje perfektne, dokoncal počas celého leta aj koncertoval. To sa nedá povedať o Honzovi, ktorý na pódiá zrejme už musí zabudnúť. Trápi ho sluch, na jedno ucho už nepočuje, na druhé len slabšie. Možno by si mohli byť bratia na pódiu oporou a desaťtisíce ich fanúšikov by si s nimi opäť s radosťou zaspievalo. To sa už ale takmer s istotou, žiaľ, nestane.

Súvisiace články

Najčítanejšie