Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Spánok dve hodiny vkuse?! S bábätkom nepredstaviteľný luxus, hovorí česká speváčka!
Zdielať na
Hudba

Spánok dve hodiny vkuse?! S bábätkom nepredstaviteľný luxus, hovorí česká speváčka!

Zdroj: Instagram/MK

Je až dojemné, ako si speváčka Markéta Konvičková (26) užíva materstvo. Aspoň súdiac podľa fotografií s jej komentármi na sociálnej sieti sa to tak javí. Mamičkou je len necelý mesiac, ale svojich priaznivcov neustále zásobuje novými informáciami o každodenných zážitkoch s malou dcérkou v množstve, akoby ňou už bola aspoň pol roka. No nie je všetko dokonalé.

To, že materstvo je do istej miery rehoľa, pozná azda každá mama. Obvyklý rytmus, zabehaný roky, zrazu to malé stvorenie totálne rozbije. Iste, sú aj výnimky, ktoré v noci spinkajú a plačú aj cez deň len výnimočne, no zdá sa, že dcérka českej speváčky Markéty Konvičkovej nebude ten prípad. Úprimne priznáva, že je neustále nevyspatá, ale berie to s nadhľadom. Rada sa so svojimi skúsenosťami zveruje.

​Na otázku, ako to zvláda, odpovedala pre extra.cz: „Samozrejme, niekedy je to náročné. Niekedy si hovorím, že by som sa potrebovala aspoň dve hodiny vkuse vyspať, ale potom sa na malú pozriem a hneď viem, že mi to za to stojí.“ Možno aj nedostatok spánku a jeho prekonávanie sa zaslúžilo o to, že Markéta mala už zakrátko po pôrode späť svoju pôvodnú váhu, k nemalému obdivu jej niektorých fanúšikov. Na dôkaz pridala fotografiu jej takmer plochého bruška s komentárom, že vždy bola dievča krv a mlieko a nie nejaká fitneska.

Pozrite si veselú a prekvapivú pesničku od Markéty:

Pre Markétu nie je ale jej váha to, čo rieši, napokon, tú už má vyriešenú. Svoju pozornosť ako správna mamička plne venuje svojmu malému zázraku. „S Amálkou sa stále poznávame. A je to lepšie a lepšie. Ak by to bolo ešte lepšie, už to nevydržím,“ rozplýva sa Markéta. Ďalej sa zveruje so svojimi emóciami: „Keď na mne Amálka zaspí, je to úplne to najkrajšie, čo mama môže zažiť. Mám radosť, že nemám žiadne laktačné psychózy, že sa mi nesplašili hormóny. Neplačem, nerútim sa, vnímam to ako dar.“

Markéta rodila predčasne, preto nestihla dokončiť svoj hudobný dar dcérke. Už sa to ale podarilo:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Krásnou neděli?. Za chvilku má Amálka 1 měsíc a vydám pro ni písničku. Neskutečné. Šestinedělí zvládáme krásně. Někdy líp, někdy hůř, ale je mega zlatá. Stejně to pořád nechápu, hledím na ni jak na svatý obrázek a nepotřebuju televizi ani noťas, vůbec vlastně nevím, co se děje ve světě, pokud mi to někdo neřekne a ani nevím, jak se máte?? Teď v té době mám tu nejhezčí úlohu a věnuju se něčemu, co má smysl?. Jinak by mě asi taky šlak trefil, nemoct koncertovat, vystupovat a nasávat každé ráno negativní zprávy, ale zdraví je přednější. Tak já jdu zase čučet jak si panenka spinká v zavinovačce a hnízdečku. Děkujeme @mavie_forbabies a těšíme se na celý pokojíček, který se nám už rýsuje na domečku, kde se budeme už koncem října konečně SNAD stěhovat❤️? . #amalie #nepotrebujestelevizuaninotas #nejhezcipohled #panenka #sestinedeli #cloviceknapalube #mamese #poklad

Príspevok, ktorý zdieľa Markéta Konvičková (@marketakonvickova),

Ani nie tak dávno musela Markéta riešiť celkom iné problémy súvisiace s jej zdravím. Aj vďaka mladosti sa jej ich podarilo prekonať, a preto je pochopiteľné, že materstvo považuje za veľký dar. Nedostatok spánku je už len malá daň za toto veľké šťastie, ktoré teraz prežíva. Nevadia jej ani mastné vlasy, mlieko stekajúce po tele. To všetko je pre ňu teraz vedľajšie. „Život je aj tak bomba,“ tvrdí v eufórii Markéta a jej vyznanie je veľký hold životu a materstvu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie