Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Premiéra filmu Karel zrušená! Ivana Gottová ale dala fanúšikom TENTO prekrásny darček!
Zdielať na
Hudba

Premiéra filmu Karel zrušená! Ivana Gottová ale dala fanúšikom TENTO prekrásny darček!

Archívne video

V Česku je koronavírus na veľkom vzostupe a tvrdé opatrenia v spojitosti s ním nedali na seba dlho čakať. Tie zmarili nejedny plány. Z dôvodu ochorenia Ivany Gottovej na covid-19 sa v plánovanom termíne 1. októbra, v deň výročia úmrtia Karla Gotta, neuskutočnila premiéra dokumentárneho filmu Olgy Špátovej KAREL. No pre opatrenia sa neuskutoční ani v náhradnom termíne, stanovenom na 14. októbra. Toto jasnozrivo predvídal filmár Fero Fenič, keď dal spomínaný dokument v predpremiére premietnuť na otvorení Febiofestu v polovici septembra v Prahe.

Dokument tak malo možnosť vidieť zatiaľ len pár šťastných. Ostatní nedočkavo čakali na oficiálnu premiéru, no nedočkali sa. Pre nich, ako aj pre zvedavú verejnosť, vdova Ivana Gottová pripravila ako darček videoklip so zábermi z nakrúcania nahrávky piesne Jdi za štěstím.

Na sociálnej sieti sa Gottová všetkým prihovorila: „Milí priaznivci, rada by som vám dala v tejto zložitej dobe malý darček. Nielen vám všetkým sklamaným potenciálnym divákom filmu KAREL, ale vám všetkým, ktorí ste mali radi môjho zosnulého manžela. Pretože slávnostná premiéra i distribúcia filmu musia byť kvôli novým epidemiologickým opatreniam odložené na neurčito, rozhodla som sa potešiť vás, manželových fanúšikov v Českej republike i na Slovensku, a zverejniť nový videoklip s titulnou piesňou k filmu KAREL – Jdi za štěstím. Je pre mňa o to cennejšia, že je to Karlova posledná nahrávka z júna 2019, keď ju spieval s vedomím, že ide o pieseň pre vznikajúci film."

Režisérka Olga Špátová nakrútila obrovské množstvo záberov a dojímavých scénok so zomierajúcim zlatým slávikom, ale mnohé musela z dokumentu vystrihať, pretože by bol neúnosne dlhý. Urobila to s ťažkým srdcom a ťažko to prijala aj Ivana Gottová. Tá to komentovala slovami: „Bolo nám ľúto, že sa zábery z nakrúcania so Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu v dokumente nakoniec spolu s mnohými ďalšími scénami nepoužili, som preto rada, že aspoň niektoré z nich boli režisérom Jakubom Sommerom a strihačkou Šárkou Sklenářovou veľmi trefne zakomponované do tohoto klipu. Som vďačná, že vám môžeme snáď aspoň trochu pozdvihnúť náladu v tak neistej dobe práve videoklipom k úvodnej piesni Jdi za štěstím. Pevne verím, že čoskoro bude zase dobre, preto prijmite tento darček od nás i Karla ako nádej na lepšie časy. Vaša Ivana". A pridala k slovám aj spomínaný videoklip.

Milí příznivci, ráda bych vám – společně se Supraphonem – dala v této složité době malý dárek. Nejen vám všem zklamaným...

Uverejnil používateľ Karel Gott Piatok 9. októbra 2020

Vo videoklipe sú zábery nielen z nahrávania piesne Gotta s orchestrom, ale aj krásne zábery z prírody, so snehuliakom pri jeho zasneženej chalupe, pri prechádzkach po nábreží Vltavy, s rodinou, fanúšikmi i známymi ľuďmi. V jeho očiach sa ale často odrážala únava z choroby a smútok z blížiaceho sa konca, ktorý si majster uvedomoval. Práve preto mu veľmi záležalo na tom, aby bol dokument čo najpútavejší, nenudil diváka a zároveň bol aj jeho odkazom pre verejnosť. Už aj z tých krátkych ukážok sa dá povedať, že sa to celému tímu na čele s maestrom podarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie