Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nesmierne smutná správa! Svet hudby prišiel o rockového génia!
Zdielať na

Nesmierne smutná správa! Svet hudby prišiel o rockového génia!

Zdroj: Pixabay.com

Fanúšikovia smútia, do hudobného neba vstúpila jedna z najväčších gitarových legiend, zakladateľ kapely Van Halen známej hitmi ako sú Jump, či legendárnym gitarovým sólom zosnulého Eddieho Van Halena v slávnej piesni Michaela Jacskona s názvom Beat it.

Gitarista Eddie Van Halen zomrel vo veku 65 rokov po dlhom boji s rakovinou hrdla. V posledných chvíľach života jedného z najlepších gitaristov všetkých čias stála po jeho boku manželka, syn a brat a zároveň kolega z kapely, Alex Van Halen. Na sociálnej sieti oznámil smutnú správu jeho syn Wolfgang (29).​

Azda nie je na svete fanúšika rockovej hudby, ktorý by si aspoň raz s chuti nezanôtil refrén legendárnej piesne z 80. rokov s názvom Jump. Kapelu Van Halen založili bratia Alex a Eddie ešte v roku 1974 v Kalifornii a iba o pár rokov neskôr už slávila nevídané úspechy na veľkých pódiách. Práve mladší Eddie bol mnohými označovaný za gitarového boha a to napriek tomu, že sa nikdy nenaučil čítať hudbu z nôt. Posledné roky sa stal členom kapely aj jeho syn Wolfgang, ktorý na Twitteri zverejnil smutnú správu

Kapela Van Halen, ktorej bol Eddie zakadateľom a členom sa preslávila mnohými hitmi, rocková pieseň s názvom Jump bola jeden z nich:

"Nemôžem uveriť tomu, že toto píšem, ale môj otec Edward Lodejwik Van Halen prehral dnes ráno svoj náročný boj s rakovinou. Bol to ten najlepší otec, akého som si mohol želať a mať možnosť stáť s ním na jednom pódiu bol dar. Moje srdce je zlomené a nemyslím si, že sa niekedy z tejto straty úplne zotavím," napísal status na mikrobiologovacej sociálnej sieti zdrvený syn gitarovej legendy. Zdravotný stav hudobníka sa prudko zhoršil po tom, ako sa mu rakovina rozšírila do mozgu a do iných častí tela. K jeho smrti sa okrem iných slávnych hudobníkov vyjadrila aj ďalšia rocková legenda, frontman rockovej skupiny Kiss. "Moje srdce je na kusy. Eddie nebol iba gitarový boh, ale jedna jedinečná a krásna duša. Odpočívaj v pokoji, Eddie!" napísal smutný kolega z brandže.

Smutnú správu o smrti oznámil jeho syn Wolf na mikroblogovacej sieti Twitter:

Kapelu Van Halen zaradil medzi top 20 najpredávanejších umelcov aj známy časopis Rolling Stone a samotného Eddieho umiestnil na ôsmu priečku spomedzi 100 najlepších gitaristov histórie. Obaja bratia Van Halenovci sa narodili v holandskom hlavnom meste Amsterdame. Ich rodičia, holandský saxofonista a mama pochádzajúca z indonézskej Jávy sa do Kalifornie presťahovali keď mal Eddie iba sedem rokov. Jeho hudobné začiatky sa datujú ešte k štúdiu na strednej škole a prvé úspechy zaznamenal už ako 19-ročný.

Súvisiace články

Najčítanejšie