Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nechutné! Nový profil Karla Gotta mal slúžiť len na ryžovanie peňazí!
Zdielať na

Nechutné! Nový profil Karla Gotta mal slúžiť len na ryžovanie peňazí!

Archívna reportáž

Ivana Gottová má v radoch fanúšikov jej zosnulého manžela Karla Gotta stálu podporu. Aspoň sa tak javí, keďže dokázali s pochopením a rešpektom prijať nedávne oznámenie o zrušení decembrových koncertov Pocta Karlovi Gottovi, na ktoré sa tak veľmi tešili, ako aj správu o oddialení vydania knihy. Teraz sú jej vďační aj za to, že ich upozornila prostredníctvom sociálnych sietí na podvodníkov, ktorí sa chcú priživiť na sláve majstra.

Vynaliezavosť niektorých prefíkancov nemá snáď žiadne medze. Obzvlášť, keď majú pred sebou vidinu ľahkého zárobku. Nemajú pritom žiadne morálne zábrany. Sociálne siete sú priam ideálnym prostriedkom na ich aktivity, inak to nebolo ani v tomto prípade.

Podvodníci vytvorili majstrov falošný profil, dokonca použili rovnakú profilovú fotografiu, aká je aj na jeho oficiálnych stránkach, ktorú spravuje agentúra Karel Gott Agency. To malo vyvolať falošný dojem pravosti stránky a nalákať fanúšikov na jej sledovanie.

Od smrti Karla Gotta sa podvodníci už neraz pokúšali na jeho mene nabaliť:

„Milí priaznivci, tento profil nemá s odkazom Karla Gotta nič spoločné! Nikde sa, prosíme, neregistrujte, je to podvod. Ďakujeme,“ agentúra Karel Gott Agency spravovaná Ivanou Gottovou takto varuje pred podvodníkmi a ich falošne vytvoreným profilom majstra na Facebooku nazvaným Karel Gott. Tam sľubujú, že za registráciu na odkaze uvedenom v príspevku bude každý zaradený do súťaže o 1 000 eur. „Rozhodli sme sa zdieľať šťastie ako poďakovanie tým, ktorí sledujú stránku a zdieľajú naše príspevky. Náhodne vyberieme 20 víťazov a každý víťaz získa peňažnú odmenu vo výške 1 000 eur,“ lákajú podvodníci. Mnohí v komentároch priznali, že im už prišla správa s oznámením o výhre, no nepriznali už, či sa aj zaregistrovali.

Odhalenie tohto podvodu pohlo žlčou nejedného priaznivca zosnulého majstra, ktorého výročie úmrtia si zanedlho budeme pripomínať. „Už zase svine podvodné úradujú? Vidím, že im úcta nič nehovorí,“ nebrala si servítku na ústa rozčúlená čitateľka. „Je mi z tých ľudí na zvracanie, že sa nehanbia,“ pridala ďalšia. Všetci chcú spoločnými silami dosiahnuť urýchlené zmazanie tohto falošného profilu. Ktovie, koľkí doteraz týmto podvodníkom naleteli. Ich dolapenie by bolo zadosťučinením pre fanúšikov Gotta a varovaním pred podobnými pokusmi.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie