Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Igor Kmeťo prekonal COVID-19! Povedal od srdca aj tým, ktorí hrozbu popierajú!
Zdielať na

Igor Kmeťo prekonal COVID-19! Povedal od srdca aj tým, ktorí hrozbu popierajú!

Archívna reportáž

Internet je zaplavený konšpiráciami o koronavíruse. Nájsť sa dajú informácie podľa chuti, či už o tom, že vlastne neexistuje, alebo že je to len chrípka, alebo o jeho cielenom vypustení, ale aj o tom, že je to plán mocných, ako svet a ľudstvo zdecimovať. Igor Kmeťo si, žiaľ, na vlastnej koži overil minimálne to, že koronavírus je skutočný a rozhodol sa apelovať na "neveriacich".

Spevák z kapely otca a syna, Igor Kmeťo mladší, sa na svojom Instagrame priznal, že sa nakazil koronavírusom, z čoho sa u neho vyvinula aj choroba COVID-19. A hoci má len 40 rokov, patril do kategórie ľudí z ťažším priebehom.

Kým väčšina ľudí bojuje s chorobou pri ľahších príznakoch doma, tí s ťažšími musia ísť do nemocnice. Tí s najťažším priebehom sa môžu ocitnúť až na umelej pľúcnej ventilácii. Igorov prípad patril z tohto pohľadu do strednej kategórie.

Otec a syn Kmeťovci z Kmeťobandu bavia Slovákov už vyše 20 rokov:

​Spevák strávil v nemocnici osem dní. "Mal som ťažší priebeh, mal som 11 dní horúčky a nebolo mi všetko jedno, cítil som sa strašne zle," povedal úprimne Igor, ktorý ešte stále leží v posteli a nevyzerá úplne zdravo. Pri tom všetkom si musel prečítať aj komentáre ľudí, ktorí neverili, že je chorý, prípadne tvrdili, že iste preháňa. "Tiež som si dával otázky, či naozaj ten koronavírus existuje, lebo som sa nestretol  s nikým, kto by to mal, a kto by povedal z vlastných skúseností, aké mal s tým zážitky a priebeh," začal Kmeťo ml. chápavo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Kmeťo (@igorkmeto),

No keď už si vypočul aj názor známeho lekára, ktorý koronavírus zľahčuje, praskli mu nervy. "Ľudia, pravda to je a je to medzi nami, je to vo svete a je to možno ešte horšie, ako si myslíte. Chcem vám povedať, berte ohľad na tých, ktorí majú ťažší priebeh, berte ohľad na tých starších, berte ohľad na tých, ktorí nemajú také šťastie a nemajú taký organizmus, že sa z toho tak rýchlo dostanú. Niekto sa z toho dostane za 2 - 3 dni, niekto sa z toho dostať nemusí. Môže to byť váš rodič, niekto z vášho okolia a môže vás to veľmi trápiť," hovorí optimisticky Igor, ktorý ide v stredu na kontrolu a verí, že už bude všetko v poriadku. 

​No nezabudol ešte pridať dôležitú poznámku v dobe, keď už zjavne nikto nikomu neverí. "Nikto mi za to nezaplatil, aby som spravil toto video. Nikto mi neplatí za to, aby som šíril informácie o koronavíruse, urobil som to z vlastného presvedčenia, aby som sa s vami mohol podeliť a dať na vedomie, že to nie je nafúknuté, je to reálna vec. Dávajte si pozor," odkázal spevák, ktorý by si túto skúsenosť už iste nikdy nechcel dopriať.

Súvisiace články

Najčítanejšie