Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Smutný koniec kapely aj bratského puta! Bývalý líder sa bratovi neozval ani po jeho mŕtvici!
Zdielať na

Smutný koniec kapely aj bratského puta! Bývalý líder sa bratovi neozval ani po jeho mŕtvici!

Zdroj: Twitter

Ani obrovský úspech kapely nezabránil tomu, aby medzi členmi kapely a ich frontmanom nevzniklo pnutie, ktoré viedlo až k rozpadu legendárneho zoskupenia UB40. Spevák sa dokonca nechal počuť, že na jeho návrat do skupiny už neexistuje žiadna šanca.

Niektoré krivdy čas zahojí, no podľa frontmana obľúbenej reggae formácie UB40 už k zmiereniu so zvyškom slávnej kapely nikdy nepríde. Spevák Ali Campbell sa o dramatickom rozchode rozhovoril v rannej šou Good Morning Britain v ktorej, okrem iného, svojim kolegom vytkol, že ho v minulosti škaredo zradili.

Líder skupiny UB40 Ali Campbell (61) opustil skupinu ešte v roku 2008 po tom, čo sa nepohodol s manažmentom kapely a momentálne vystupuje s novou formáciou pod názvom UB40 featuring Ali Campbell and Astro. Ani v pôvodnom zoskupení však dlho nezaháľali a Aliho nahradili novým frontmanom, jeho vlastným o rok starším bratom Duncanom.

Hity kapely UB40 s názvom Red Red Wine dokáže okamžite navodiť pravú letnú atmosféru:

"Ide nám to s novou kapelou fajn, Astro a ja chodíme na turné po celom svete, sme veľmi úspešní," hovorí Ali, zjavne pyšný na svoj nový hudobný počin. Na otázku moderátora, či je ešte šanca na návrat k pôvodnej zostave odpovedal: "Myslím si, že sme jedna z najlepších reggae kapiel, ktorá je momentálne na šnúre a nemalo by nijaký význam vracať sa do niečoho, čo sme robili roky rokúce dozadu."

Fanúšikov však zaujímalo, či je aspoň možné vyriešiť spor a uzmieriť sa so zvyškom kapely. "Bol som nimi podvedený a musel som riešiť problémy s manažmentom. Tí ma odpísali, takže som bol prepustený. Momentálne som však šťastný, že môžem propagovať reggae a našu verziu UB40," hovorí spevák s trpko-sladkou príchuťou.

Ali Campbell momentálne vystupuje s novou formáciou pod názvom UB40 featuring Ali Campbell and Astro:

So svojím bratom Duncanom, podobne ako so zvyškom kapely, nehovoril už celé roky. Dokonca ani potom, ako ho na začiatku augusta 2020 postihli vážne zdravotné problémy. "Nie som sú nimi v kontakte. Počujem len to, čo všetci ostatní. Neviem, čo sa s ním stalo, ale vraj sa zotavuje," povedal na margo zdravotného stavu svojho brata Duncana. V čase, keď ho brat v kapele nahradil, sa Ali na jeho adresu vyjadril veľmi posmešne. Pri sledovaní bratovho speváckeho výkonu doslova povedal, že "sa mu z neho šúpala koža."

Pritom to nebolo po prvýkrát, čo Aliho bratovi v kapele ponúkli miesto hlavného speváka. Stalo sa tak ešte v roku 1978, no Duncan ich odmietol s tým, že sú hrozná kapela, ktorá to nikam nedotiahne. No práve najväčší úspech s kapelou zažil napokon jeho brat Ali, ktorý aj svojím prejavom a charizmou vytvoril celej skupine jedinečný imidž. Škoda však bratskej lásky, o ktorej v tomto prípade nemôže byť reč.

Súvisiace články

Najčítanejšie