Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tomáš Klus stavia DOM pre rodinu! Na vysnívané plány ale pre TOTO museli zabudnúť!
Zdielať na

Tomáš Klus stavia DOM pre rodinu! Na vysnívané plány ale pre TOTO museli zabudnúť!

Archívna reportáž

Český spevák Tomáš Klus, jeho manželka Tamara a ich tri ratolesti, sa budú čoskoro sťahovať do nového. Obaja sa ale prezentujú pomerne výrazne ekologicky a v minulosti sa vyjadrovali, že ich dom bude energeticky nenáročná "zelená" drevostavba. Nepodarilo sa.

Manželka Tomáša Klusa, 32-ročná Tamara, je svojím "eko-bio" nastavením priam povestná. Bola to práve ona, ktorá vyhlasovala, že ich nový dom bude v symbióze s prírodou a nebude zaťažovať životné prostredie.

Teraz ale pridala fotky zo stavby, ktoré mnohých veľmi prekvapili. Namiesto špeciálnych materiálov, aké sa využívajú pri ekostavbách, totiž fanúšikovia uvideli úplne obyčajné tehly.

Svet Tomáša Klusa je plný radosti, iste to tak bude aj v novom domove:

​U Klusovcov už idú pomaličky do finále. Na rade je totiž osádzanie okien, ako sa pochválila Tamara. No zároveň priznala, že stavba domu je náročný proces, čo asi poznajú všetci, ktorí sa do toho pustili. "Máme také šťastie, že Tomáškov strýko Luboš je stavbár a celý náš sen má pod palcom. Inak si celý tento proces ani neviem predstaviť. To sú fakt šialenstvá, ktoré človek so stavebnými firmami podstupuje," napísala úprimne Tamara.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Tady se budeme ( snad co nevidět) ráno probouzet... Poslední foto před montáži oken ?? Máme takové štěstí, že Tomíčkův strýc Luboš je stavař a celý náš sen má pod palcem... Jinak si cely tento proces neumim představit, po čtení vašich příběhu ve zprávách, co píšete, by mi asi praskla nervama hlava... To jsou fakt takové šílenosti, které člověk podstupuje se stavebnimi firmami.... no uffff.... držte se - my taky ještě nemáme vyhráno, neb nás čeká spoustu subdodávek.... Držme si vzájemně palce... Je to ale dechberouci, když člověk pozoruje celý proces stavby snů.... domova.... přístavu, kam se doufám budou vracet naše děti rádi a jednou i vnoučátka ❤️ Krásný večer vám všem?? #domovjechrám

Príspevok, ktorý zdieľa Tamitadyje (@tamara_klusova),

Jednej komentujúcej ale neušlo, že po dreve, ktoré malo byť zásadnou súčasťou stavby, nie je ani stopy. Na otázku, kam sa podel sen o drevostavbe, ale Tamara odpovedala úprimne. "Jediná drevostavba, ktorá nám dávala zmysel, bola drevostavba z masívnych panelov, ale to je naozaj cenovo pre najvyššiu triedu. Guľatinu sme nechceli a sendvič sa nám nepáčil zložením a trvácnosťou," opísala, ako s Tomášom premýšľali pri výbere.

Klusovci mysleli pri projektovaní aj na psíka:

No predsa len, pár výrazne ekologických vecí v dome bude. "Kladieme dôraz na vodný systém, koreňovú čističku, fotovoltaiku, a aby bol dom nízkoenergetický," vymenovala súčasti stavby, ktoré budú šetrné nielen voči prírode, ale z dlhodobého hľadiska aj voči peňaženke Klusovcov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie