Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOTO je pesnička, ktorá vás zdvihne zo stoličiek! Perfektná slovenská prerábka veľkého hitu!
Zdielať na

TOTO je pesnička, ktorá vás zdvihne zo stoličiek! Perfektná slovenská prerábka veľkého hitu!

Archívna reportáž

Relácia televízie JOJ Všetko, čo mám rád, patrí medzi najobľúbenejšie programy vôbec. Ondrej Kandráč a Štefan Skrúcaný sú spolu s hosťami zárukou perfektnej zábavy. Ale nie sú to len oni, kto robí náladu. Nebolo by to také skvelé, ak by chýbala kapela Sokoly.

Hudobné zoskupenie Sokoly, zložené z pätice skvelých hudobníkov vzniklo práve pre reláciu Všetko, čo mám rád. Ako skromne hovoria, fungovali ako "béčková" kapela Kandráčovcov, jednoducho povedané, keď sa už samotní Kandráčovci pre plný kalendár nestíhali dať všetci dokopy, brali so sebou skupinu Sokoly.

Už len to, že alternujú za azda najpopulárnejšiu kapelu vo svojom žánre na Slovensku, je záruka kvality. A bola by škoda, ak by chceli byť stále len "béčkom", preto sa Sokoly rozhodli napĺňať aj vlastné sny. „Mám možnosť s chalanmi hrať v relácii Všetko čo mám rád a musím povedať, že im to fantasticky šlape a ladí,“ pochválil kapelu Ondrej Kandráč.

Vypočujte si prvú pieseň Sokolov:

Kapelu tvoria skúsení hudobníci - Radoslav Duda, Andrej Zahorec, Juraj Kyseľ, Marek Neumahr a Robert Hatala. Hrali v takých elitných folklórnych súboroch ako je SĽUK, Ekonóm, Gymnik či Prešovčan, ale skúsenosti zbierali aj v kapelách ako Heľenine oči, Hrdza, Mozarteum Ensemble alebo Pressburger Klezmer band a v mnohých iných. "Kapela sa časom vyvinula tak, žeby sme radi našli vlastný smer, dávame dokopy takú všehochuť, jednoducho, aby to človeka roztancovalo," povedal o plánoch Sokolov kapelník a bubeník Robert "Skippy" Hatala.

Rozbehnúť vlastnú kariéru môže Sokolom pomôcť aj ich prvá vlastná spoločná pieseň, ktorou si skúšajú získať fanúšikov. A úspech by mal byť zaručený, požičali si totiž melódiu nesmrteľnej talianskej partizánskej piesne "Ciao, bella". V podaní Sokolov "Daj pusu". "Kontrabasista Ďuro Kyseľ prišiel s tým, že mu napadol námet na túto pieseň, no nebol si istý, či to bude niečo plodné. Spravili sme song, ktorý je v takom našom duchu, taký slovenský a zatiaľ máme pozitívne ohlasy," prezradil Hatala niečo viac o nádejnom hite.

Zhliadnutia aj palce hore na Youtube pribúdajú, no "Skippy" prezradil, že nebyť koronakrízy, možno by klip ani nevznikol. "Možno práve aj tá karanténa nás donútila začať sa viac venovať klipom, sociálnym sieťam, snažíme sa osloviť našou tvorbou stále viac ľudí. Sme v očakávaní, ako budú ľudia reagovať na túto pieseň, aby to nebrali, že je to len nejaké prerábka, lebo v kapele máme naozaj vynikajúcich ľudí," hodnotí hrdo zoskupenie Sokoly ich kapelník Robert. Plán do budúcnosti je jasný - tak, ako sa to podarilo Kandráčovcom, aj Sokoly by chceli byť rozpoznateľní už na prvé počutie, preto budú pribúdať autorské piesne. Úspech sa síce nerodí zo dňa na deň, ale isté je, že našliapnuté to majú dobre.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie