Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Drogovo závislý český spevák sa mesiace neozval! Jeho mama teraz prehovorila o jeho stave
Zdielať na

Drogovo závislý český spevák sa mesiace neozval! Jeho mama teraz prehovorila o jeho stave

Zdroj: Instagram

Sláva a s ňou spojená fyzická a mentálna záťaž v kombinácii s mediálnym tlakom a pracovným tempom dokáže zamávať aj s otrlým človekom. Mladý český spevák zo skupiny Mandrage sa do víru rock´n´rollu, drog a alkoholu dostal primladý, iba dvanásťročný, a tlak, ktorý bol na neho rokmi vyvíjaný nedokázal spracovať. Rozptýlenie, žiaľ, našiel v nebezpečných drogách, ktoré ho behom niekoľkých rokov dostali na úplné dno a mimoriadne obľúbená skupina sa aj preto koncom roka 2019 rozpadla.

Frontman kapely Mandrage, 31-ročný Vít Starý, sa na začiatku roka 2020 úplne stratil z očí verejnosti potom, čo sa prevalila jeho ťažká závislosť na tvrdých drogách. Zlozvyk poznačil sympatického mladého muža aj fyzicky. Usmievavý plachý spevák sa behom krátkeho času zmenil na nepoznanie, schudol a drogy poznačili aj jeho kedysi pekný úsmev. Fanúšikovia napriek tomu nedajú na svojho idola dopustiť a pýtajú sa na jeho momentálny stav. O ňom nedávno pre protál Expres.cz prehovorila Vítkova utrápená mama.

Skupina Mandrage ohlásila svoj posledný koncert ešte v decembri roku 2019, a ako dôvod uviedli vážne psychické problémy ich frontmana Víta Starého, ktorý potrebuje pokoj, aby mohol bojovať so svojimi démonmi. Narážali tým na známu skutočnosť, že spevák sa už dlhé roky pasuje s drogovou závislosťou. Spevák prestal zo dňa na deň s ostatnými členmi skupiny komunikovať a nechodil ani na dohodnuté stretnutia a skúšky kapely.

Spevák šokoval fanúšikov svojím zjavom na jednom z posledných živých vystúpení:

Vo februári síce chlapci z Mandrage odohrali svoj posledný koncert, no bez účasti miláčika publika, Víta Starého. Fanúšikovia mu na Instagram posielali odkazy a silu na boj s jeho závislosťou, no bez väčšej odozvy. Potešil aspoň selfie fotkou z marca, no v príspevku sa viac o svojom rozpoložení nezmienil. "Víťo, aj keby si spieval v tom najmenšom klube, tak prídem za tvojím hlasom," napísala pod fotku fanúšička, a pridalo sa mnoho ďalších, ktorým spevák na pódiách veľmi chýba.

Na fotke z marca tohto roku vyzerá spevák na pohľad viditeľne lepšie, azda sa mu podarí tento boj vyhrať:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa veetbee (@rennysune),

Víťova mama aktuálne konečne fanúšikom oznámila, kde sa jej syn nachádza a či absolvoval liečbu jeho závislosti. "Áno, liečbu absolvoval, a to na prelome decembra a januára. Nie je to však krátkodobá záležitosť," vyjadrila sa spevákova mama a dodáva, že liečba závislosti nie je otázka jedného pobytu v liečebni, ale je to beh na dlhú trať. Avšak fanúšikov uistila, že je na tom jej syn Vít určite lepšie. "Vít je v poriadku, rodina a priatelia ho podporujú," potvrdila Starého mama. Zdá sa, že veľkú podporu má aj od svojich fanúšikov, a tak iba ostáva veriť, že sa aj s ich pomocou vzchopí a čoskoro ohlási návrat na české hudobné výslnie, alebo aspoň do normálneho života.

Súvisiace články

Najčítanejšie