Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jana Kirschner priznala psychické problémy. TOTO je ich príčina!
Zdielať na

Jana Kirschner priznala psychické problémy. TOTO je ich príčina!

Archívna reportáž

Azda by fanúšikov jednej z najúspešnejších slovenských speváčok ani nenapadlo, že aj ona sa borí s démonmi duše. Vždy vysmiata a srdečná Jana Kirschner mala horšie obdobie pred deviatimi rokmi, no ako aktuálne priznala, problémy sa vrátili.

Jana Kirschner žije už roky v Londýne, kde si založila s hudobníkom Eddiem Stevensom rodinu. Majú dve dcérky Matildu a Yolanu. Jane sa darí, stále patrí medzi najväčšie hviezdy našej hudobnej scény, no napriek tomu sa aktuálne v jej mysli zatiahlo.

Už pred deviatimi rokmi sa musela 41-ročná Jana boriť s psychickými problémami, ako je úzkosť a panika z bežných situácií. Vtedy sa jej podarilo trápenie vyriešiť a prišli radostné roky.

Ešte v apríli bolo všetko inak:

Nemilo preto prekvapilo jej priznanie na Instagrame. Vážna tvár a samota v prírode, zdá sa, že práve to Jana potrebovala. "Park je náš les.Tu odbúravam stres a sporadické záchvaty paniky, ktoré sa vrátili po deviatich rokoch, práve v čase lockdownu," napísala Jana a jasne pomenovala vinníka. Karanténa pre koronavírus sa dotkla psychiky mnohých.

Aj preto speváčka vyzvala ľudí, aby o svojich trápeniach nemlčali. "Je nás viac, a je dobré vedieť, že v tom nie ste sami. Rozprávajte o tom, čo vás trápi a nezabúdajte dychat! Vaše telo vám všetko napovie. Niekedy stačí len načúvať," píše Kirschner odporúčanie všetkým, ktorí psychicky trpia. Podľa komentárov je takých ľudí mnoho. Niektorí pridali aj rady, ako s akútnou panikou bojovať - napríklad dýchaním do papierového vrecúška, ako to vidno vo filmoch. Jana aj túto radu prijala s vďakou, ostáva veriť, že tak ako ona, aj ostatní temné chvíľky zdieľaním s blízkymi prekonajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie