Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Veľká strata pre svet hudby! Zomrela členka slávnej sesterskej skupiny
Zdielať na

Veľká strata pre svet hudby! Zomrela členka slávnej sesterskej skupiny

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Zakladateľka a členka jednej z najúspešnejších ženských formácii minulého storočia odišla navždy do hudobného neba. Ostali tu to po nej veľké hudobné hity ako Jump alebo I´m so excited.

Vo veku 69 rokov zomrela v pondelok americká speváčka Bonnie Pointer, ktorá sa spolu so sestrami preslávila ako členka R´n´B skupiny Pointer Sisters. Tá zažívala nemalý úspech po celom svete, najmä v 70. a 80. rokoch minulého storočia.

Držiteľka Grammy skonala v Los Angeles na zlyhanie srdca, informoval jej publicista Roger Neal. "S hlbokým zármutkom musím fanúšikom Pointer Sisters oznámiť, že moja sestra Bonnie dnes ráno zomrela," uviedla v oficiálnom vyhlásení Anita Pointer.

Jeden z mnohých veľkých hitov skupiny Pointer Sisters:

Bonnie a jej sestra June začali v roku 1969 vystupovať ako duo a neskôr sa k nim postupne pridali sestry Anita a Ruth. Pointer Sisters sa preslávili v sedemdesiatych rokoch minulého storočia a v roku 1975 získali za pieseň Fairytale prvú Grammy.

Bonnie Pointer so sestrou na Instagrame:

Bonnie formáciu v roku 1977 opustila, aby sa mohla venovať sólovej kariére, no úspech Pointer Sisters pokračoval až do osemdesiatych rokov a v roku 1994 im odhalili hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

Anita a Bonnie tento rok vydali spoločný spomienkový singel venovaný sestre June, ktorá zomrela v roku 2006. V súčasnosti pôsobí v Pointer Sisters už len ich sestra Ruth spolu s dcérou Issou a vnučkou Sadako.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie