Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Jana Kirschner ukázala po dlhej dobe dcérku, úplna kópia! A nesie TENTO odkaz!
Zdielať na

Jana Kirschner ukázala po dlhej dobe dcérku, úplna kópia! A nesie TENTO odkaz!

Archívna reportáž

Jedna z našich najúspešnejších speváčok, 41-ročná Jana Kirschner, má doma dva poklady. Volajú sa Matilda a Yolana a "Kirschnerka" im dopriava súkromie. V podstate už roky kolujú len tri či štyri fotky dievčat, preto je Janin posledný príspevok na sociálnej sieti obzvlášť vzácny.

Jana Kirschner je mamou 5-ročnej Yolany a 9-ročnej Matildy. Práve staršie dievčatko je hviezdou ostatného príspevku na Instagrame. Hoci fotka nie je aktuálna, nesie prudko aktuálne posolstvo.

Sociálne siete zaplavila tma. Čiernu plochu namiesto fotky zdieľali stovky osobností svetových, aj našich. Ide o reakciu na tragédiu, pri ktorej po neospravedlniteľnom konaní policajta zomrel Afroameričan George Floyd. V USA sa aktuálne rozpútalo peklo, prezident Trump hrozí dokonca použitím armády.

S Eddiem Stevensom tvorí Jana pár už desať rokov:

​Za všetkým je zrejme rasizmus konkrétneho policajta a jeho tímu, ktorý viedol k brutálnemu konaniu. "Spravodlivosť pre Georgea Floyda" a "Na životoch čiernych záleží" sú dve hlavné heslá, ktoré sa šíria svetom. Jana Kirschner prispela s tri roky starou čiernobielou fotkou Matildy s jasným odkazom "Nie rasizmu".

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ked sme našli na zemi ležat tento nápis, moja vtedy 6 ročná dcéra sa ma opýtala: “Mami, what does it mean racism?” Ako len vysvetlit tú vec? Všimla som si, že deti prirodzene necítia potrebu delit ludí do kategórií, nevychádza to z nás, nie je nám to dané ani prirodzené. TO niečo prichádza neskôr. Pod vplyvom názorov komunít, kde vyrastáme, spoločnosti, kde žijeme a pracujeme, inštitúcií ku ktorym vzhliadame a vkladáme do nich našu dôveru...Verím, že raz príde čas, keď sa nás naše deti opýtajú tú istú otázku a my budeme môcť povedať : “That’s history.” One love, one heart. #blackouttuesday #theshowmustbepaused #justiceforgeorgefloyd

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Kirschner (@janakirschner_official),

"Keď sme našli na zemi ležat tento nápis, moja vtedy 6 ročná dcéra sa ma opýtala Mama, čo to znamená rasizmus?' Ako len vysvetliť tú vec? Všimla som si, že deti prirodzene necítia potrebu deliť ľudí do kategórií, nevychádza to z nás, nie je nám to dané ani prirodzené. To niečo prichádza neskôr," zamyslela sa Jana a dodala, že ľudia formujú svoj názor podľa prostredia a komunity, v ktorej vyrastajú. 

No nevidí to s ľudstvom beznádajne. "Verím, že raz príde čas, keď sa nás naše deti opýtajú tú istú otázku a my budeme môcť povedať - To je minulosť. Jedna láska, jedno srdce," uzavrela myšlienku na jednotu ľudstva speváčka. V prípade jej rodiny je teda jasné, že malá Matilda nielen akoby svojej mame z oka vypadla, no Jana môže rátať aj s jej otvorenou mysľou, kde pre rasizmus nebude miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie