Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stallone odhalil nepríjemné pozadie vzniku slávneho Rockyho! TO by nečakal nikto!
Zdielať na

Stallone odhalil nepríjemné pozadie vzniku slávneho Rockyho! TO by nečakal nikto!

Archívna reportáž

Herecký predstaviteľ slávneho Rockyho sa chystá oprášiť starú filmovú legendu. Tentokrát ho to však nebude stáť rany, ani krvavý pot. Sylvester Stallone sa totiž chystá nakrútiť dokumentárny film o zrode filmovej boxerskej legendy.

Dnes už 73-ročný herec sa vráti v čase späť do roku 1976, keď mal úplne prvý Rocky premiéru v Spojených štátoch amerických. Stvárnil hlavnú postavu v boxerskej dráme, kde sa z outsidera stala hviezda boxerských ringov.

Za svoj úspech vďačil filmový Rocky najmä svojej vytrvalosti, no na začiatku to nemala ťažké iba fiktívna filmová postava. Mnohí diváci možno netušia, že on sám napísal scenár k tomuto kultovému počinu. Ešte ako začínajúci herec, bez peňazí a silného mena ponúkal scenár mnohým filmárskym spoločnostiam. Trvalo hodnú chvíľu, kým sa mu konečne podarilo jednu z nich presvedčiť o tom, že scenár má potenciál na kasový trhák.

Jeho druhá životná postava bol drsný Rambo v rovnomennom filme:

Avšak, aj tu silák Stallone narazil na nevôľu splniť jeho požiadavku. Vo svojom filme si chcel totiž zahrať aj hlavnú úlohu, čo filmári zo začiatku striktne odmietali. Napriek nepriaznivej finančnej situácii odmietal svoj scenár bez tejto podmienky predať. Napokon sa mu producentov predsa len  podarilo prehovoriť.

Dnes musia všetci zúčastnení ďakovať nebesiam, keďže vďaka tomu mohli stáť pri zrode filmovej legendy, nebojácneho Rockyho v podaní Sylvestra Stalloneho. V na prelome 80. a 90. rokov azda nebolo chlapčenskej izby, v ktorej by sa na stene nevynímal plagát s víťazne vztýčenými rukami vo filadelfskom parku. Tento film získal napokon troch Oscarov a mal ďalších sedem pokračovaní a siedmym z nich napísal scenár samotný Stallone.

Pozrite si trailer k novému dokumentárnemu filmu o filme Rocky:

V novom dokumente 40 rokov Rockyho - Zrodenie klasiky sa diváci dozvedia zákulisné pikošky, historky z nakrúcania, či skúšky boxerských choreografií. Už vopred ho vraj fanúšikovia zahrnuli množstvom otázok. „Keby som mal odpovedať na všetky otázky, trvalo by mi to päť rokov. Pýtate sa ma, či sa mi páčila aj posledná časť Rockyho. Samozrejme, aj keď tú si tvorcovia trochu prispôsobili,“ hovorí silák Sylvester.

Sly vo svojom voľnom čase maľuje, jeho dcéra s ním túto záľubu zdieľa:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Like father like daughter. @sophiastallone has done a very nice painting . Proud.

Príspevok, ktorý zdieľa Sly Stallone (@officialslystallone),

„Ste veľmi šťastná osoba, keď zistíte, že najlepší priateľ, akého ste kedy mali, je nejaká postava, ktorá sa vám vybaví v hlave. Niekto, kto tam bol stále, keď sa ti diali zlé veci a napriek tomu to so mnou nikdy nevzdal,“ hovorí Stallone v upútavke k dokumentárnemu filmu. Zdá sa, že fanúšikovia sa majú na čo tešiť, snímka bude mať online premiéru 9. júna.

Súvisiace články

Najčítanejšie