Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nezvestný český pesničkár a herec sa našiel, ale pozadie prípadu je desivé!
Zdielať na

Nezvestný český pesničkár a herec sa našiel, ale pozadie prípadu je desivé!

V pondelok otriasla Českom správa o nezvestnosti obľúbeného textára, skladateľa, speváka, herca a komika Jaroslava Uhlíře. Políciu zalarmovala jeho manželka Helena. Uhlíř totiž musel užívať lieky, bez ktorých bol jeho život v ohrození. Mobil mal vypnutý.

Po niekoľkých hodinách pátrania sa, 74-ročný Jaroslav Uhlíř, našťastie, našiel, píše portál Blesk.cz. Blízky spolupracovník Zděnka Svěráka či Karla Šípa, ako i autor aj interpret napríklad aj známeho hitu Severní vítr z kultovej komédie Vrchní, prchni, putoval okamžite do nemocnice.

Pre rokom prekonal infarkt a skončil v nemocnici. Odvtedy musel užívať hneď niekoľko pre jeho život zásadných liekov. Keď sa dlhé hodiny neozýval a mal vypnutý mobil, čo sa údajne nestávalo, jeho manželka začala panikáriť.

Túto Uhlířovu skladbu poznajú snáď všetci v Česku aj na Slovensku:

Obvykle pár hodín nezvestnosti na vyhlásenie pátrania nestačí, ale v tomto prípade spravili pre jeho zdravotný stav výnimku. "Neprišiel domov ako mal. V poslednej dobe býval zmätený a strácal orientáciu. Všetci dúfali, že len zablúdil a nemohol nájsť cestu domov," povedal Blesku Uhlířov kamarát, ktorý nechcel byť menovaný.

Aj táto skvelá pieseň vzišlo zo spolupráce Uhlíř - Svěrák:

Polícia krátko po poludní pátranie zastavila, Uhlíř sa našiel neďaleko od svojho bydliska. "Môžem potvrdiť, že sme osobu vo veku 74 rokov, po ktorej sme dopoludnia vyhlásili pátranie, našli v nezranenom stave," vyjadrila sa hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová. Hoci bližšie informácie neposkytli, domnienka o tom, že nevedel nájsť cestu domov, žiaľ, nebola bezdôvodná. Nielen srdce, ale aj hlava totiž Uhlíře zrádzala čoraz častejšie. Nakoľko ide o jeden zo zásadných prejavov Alzheimerovej demencie, ktorá je neliečiteľná, obavy rodiny boli na mieste. Samotný spevák priznal, že to s ním je zlé, ale nechce o tom hovoriť. Podobne sa začala choroba prejavovať napríklad aj u Petra Hapku, u ktorého mala následne rapídny nástup so smutným koncom.

Súvisiace články

Najčítanejšie