Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Elton John sklamal svojich zamestnancov! TOHTO sa dočkali pre zrušené plány!
Zdielať na

Elton John sklamal svojich zamestnancov! TOHTO sa dočkali pre zrušené plány!

Archívna reportáž

Obrovské škrty v plánoch a rozpočtoch spôsobil koronavírus najmä umelcom, ktorí si plánovali na rok 2020 svoje turné. Iba organizácia takéhoto podujatia zahŕňa veľmi zložitú logistiku a stojí umelcov nemalé peniaze. Tvrdo narazila aj legenda britskej popovej hudby, Sir Elton John.

Spevák Elton John totiž práve v tomto roku plánoval svoje obrovské rozlúčkové turné, no ako aj iní umelci, aj on ho musel z dôvodu pandémie zrušiť. To ide ruka v ruke s masívnym prepúšťaním zamestnancov, ktorí sa na organizácii jeho turné podieľali.

Podľa informácii portálu Daily Mail sa 73-ročný ročný Elton John chcel so svojimi fanúšikmi rozlúčiť turné s názvom Farewell Yellow Brick, ktorým mal v pláne zarobiť 60 miliónov libier. Z tých si chcel legendárny spevák, známy obľubou v trblietavých kostýmoch, odložiť aj na pokojný deluxe dôchodok. Ten by mal uživiť nielen samotného speváka, ale stačil by aj na údržbu jeho luxusných nehnuteľností po celom svete.

Spevák oznámil koniec kariéry už pred dvomi rokmi, no rozmyslel si to. Tentokrát mu plány prekazila korona:

​Napriek tomu, že sa spevák radí s majetkom v hodnote 360 miliónov libier medzi najbohatších umelcov Veľkej Británie, musí vraj začať rozmýšľať, kde a na čom bude musieť ušetriť. Nehnuteľnosti vlastní v USA, vo Francúzsku či v Británii, a tiež je majiteľom luxusnej jachty v hodnote 21 miliónov libier, na ktorej minulé leto hostil prominentnú rodinku Beckhamovcov. Elton John je známy svojou záľubou v míňaní horibilných čiastok na svoj luxusný životný štandard. Len za necelé dva roky minul 40 miliónov libier, z toho takmer 300 tisíc libier na kvety.

​Avšak finančné straty pre koronakrízu majú byť tak vysoké, že sa spevák bude musieť uskromniť nielen na kvetoch. Asi najhoršie dopadli jeho zamestnanci v americkej Atlante, ktorí mu slúžili v jeho luxusnom obydlí. Tí o prácu prišli okamžite. S dlhým nosom odídu aj členovia jeho kapely, gitarista Davey Johnstone a bubeník Nigel Olsson, ktorých odložil na vedľajšiu koľaj, až kým sa situácia nevyjasní a nebudú známe náhradné termíny turné. Obaja umelci s ním vystúpili aj na jeho koncerte v roku 2012 v Bratislave.

Elton John so svojím manželom Davidom Furnishom:

Zdá sa, že aspoň svojich britských zamestnancov jeho spoločnosti Rocket Entertainment si váži natoľko, že sa rozhodol ich neprepustiť a platy pokryť z vlastného vrecka. Pravdou však je, že odhliadnuc od vysokých strát, spevákovi v tomto živote už bieda na dôchodku nehrozí.

Súvisiace články

Najčítanejšie