Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slávny tenor nakazený koronavírusom! Zasiahlo to celú rodinu!
Zdielať na

Slávny tenor nakazený koronavírusom! Zasiahlo to celú rodinu!

Zdroj: youtube/print screen

Slávny taliansky operný spevák sa nedávno priznal, že tiež patril medzi tých menej šťastnejších a nakazil sa koronavírusom. Podľa svojich slov prežíval obrovský strach, ale obavy o vlastné zdravie to neboli.

Na sociálnej sieti sa 61-ročný operný spevák Andrea Bocelli fanúšikom priznal, že v marci 2020 prekonal koronavírus, no vyhol sa mediálnemu rozruchu. Zdôveril sa však, že ochorenie veľmi ovplyvnilo jeho najbližších, časť jeho rodiny sa totiž taktiež nákaze nevyhla.

Slávny nevidiaci operný spevák mal podľa vlastných slov iba mierny priebeh ochorenia so slabšími príznakmi, no strach mal najmä o svojich najbližších. Ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom je totiž nesmierne infekčné, a práve miera nákazlivosti ho veľmi vydesila. „Pandémia, ktorá otriasla svetom, postihla, aj keď iba mierne, aj mňa a celú moju rodinu,“ zdôveril sa tenorista na svojom facebookovom profile.

Ikonické online vystúpenie Andrea Bocelliho dojalo mnohých k slzám:

„Rozhodol som sa vtedy, že bude najlepšie túto správu nešíriť ďalej. Nechcel som znepokojovať fanúšikov, a zároveň som si želal ochrániť súkromie mojej rodiny,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Bocelli a potvrdil, že ochorením sa infikovala aj časť jeho rodiny.

Príspevok, v ktorom opísal pocity z prekonanej choroby zdieľal na facebookovom profile:

Ako uviedol sám Andrea, aj ostatní členovia jeho rodiny mali iba mierne príznaky, ako ľahšiu horúčku, nádchu a kašeľ. V apríli na veľkonočné sviatky bol legendárny tenorista už zdravý, a mohol tak odspievať spektakulárny online koncert z milánskej katedrály. Ten mal pozdvihnúť vírusom poznačenú náladu zdecimovaného talianskeho ľudu, ktorý hlásil v tom čase najhoršie počty obetí a nakazených v Európe. Bocelli tiež potvrdil, že by chcel darovať svoju krvnú plazmu na vývoj vakcíny proti zradnému koronavírusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie