Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mega aukcia! TIETO veci hviezd môže teraz získať každý!
Zdielať na

Mega aukcia! TIETO veci hviezd môže teraz získať každý!

Archívna reportáž

Fanúšikovia a zberatelia relikvii slávnych osobností si už čoskoro budú môcť vydražiť osobné veci svojich idolov. Zároveň tak urobia dobrú vec a prispejú nemalé peniažky na charitu určenú na pomoc ľudom, ktorých následky koronavírusu zasiahli najviac.

Topánky Amy Winehouse či rukopis od Bona z U2 budú dražiť na pomoc charitám počas pandémie. V ponuke sú aj hudobné nástroje, oblečenie či koncerty rôznych umelcov. Na zozname aukčnej spoločnosti sú okrem spomínaných dvoch superhviezd aj iné, o nič menej zvučné mená.

Hudobné vydavateľstvo Island Records bude dražiť ihličkové topánky zosnulej speváčky Amy Winehouse či text piesne Where the Streets Have No Name ručne napísaný spevákom kapely U2 Bonom. Predmety ponúkne v rámci One Love Covid-19 Relief Auction, ktorej cieľom je pomôcť charitám počas pandémie nového koronavírusu. Zisky z aukcie poputujú britskej asociácii NHS Charities Together a americkej neziskovke Feeding America.

Na zozname sa nachádzajú aj lodičky nebohej talentovanej britskej speváčky Amy Winehouse:

​Spomínaný text piesne od U2 dostane kupec spolu s podpísaným boxsetom Joshua Tree. Ručne napísané texty dávajú do dražby aj Annie Lenox, Beth Gibbons z kapely Portishead či Jon Bon Jovi. Záujemcovia a záujemkyne si tiež môžu vydražiť lekciu hry na bendžo s podpísaným hudobným nástrojom od kapely Mumford & Sons, lekciu hry na gitaru a syntetizátor od Adriana Utleyho z Portishead, súkromnú prehliadku známych Abbey Road Studios, či pobyt v hoteli Strawberry Hill na Jamajke, ktorý vlastní zakladateľ Island Records Chris Blackwell.

​V ponuke sú aj hudobné nástroje od Shawna Mendesa, Bena Howarda, OneRepublic alebo Bombay Bicycle Club, odevy od Jessie Buckley, Seana Paula, Dizzeeho Rascala, Hoziera, Elly Eyre či Catfish & the Bottlemen i cena Mobo pre najlepšieho hip-hopového umelca, ktorú dáva do aukcie rapper Giggs. Dermot Kennedy či Jamie Cullum zase napríklad dražia súkromné streamované koncerty.

Aukcia sa uskutoční online 21. mája. Moderovať ju bude herec Billy Porter. Dražené predmety si záujemcovia a záujemkyne môžu prezrieť, a tiež si na ne prihodiť, na webstránke aukčného domu Omega Auctions.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie