Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zomrel otec rock'n'rollu! Jeho piesne sú nesmrteľné
Zdielať na

Zomrel otec rock'n'rollu! Jeho piesne sú nesmrteľné

Zdroj: Pixabay.com

Divoký, energický a večne usmiaty chlapík, ktorý položil základy nielen pre rock'n'roll, ale aj funky či soul. Deviateho mája vstúpil Little Richard do nebeskej siene slávy. Jeho hity pozná každý, hoci aj možno nemusí tušiť, kto je ich autorom.

Ak sa človek čo i len trochu zaujíma o hudbu, meno Little Richard musí poznať. Hity ako Long Tall Sally, Tutti-Frutti, Lucille, Rip It Up, či Good Golly, Miss Molly, rozoznávajú ľudia snáď bez rozdielu veku po prvých tónoch. Naživo už, žiaľ, nikdy nezaznejú.

Americký hudobník, spevák a skladateľ Little Richard zomrel v sobotu vo veku 87 rokov. Interpret, ktorý sa preslávil aj vďaka energickému vystupovaniu, zohral významnú úlohu pri formovaní tzv. černošskej hudby. Jeho tvorba ovplyvnila mnohých popredných umelcov, medzi ktorými nechýbali The Beatles, David Bowie či Rolling Stones.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov zosnulého umelca:

Magazín Rolling Stone informoval o smrti otca jeho syn, Danny Penniman. Neupresnil, čo bolo príčinou smrti, vzhľadom na vek je ale vysoko pravdepodobné, že za úmrtím nebolo nič neobvyklé.

Little Richard, vlastným menom Richard Wayne Penniman, sa pohyboval na scéne od druhej polovice 40. rokov minulého storočia. Prvý album Here's Little Richard vydal v marci 1957, pričom na konte má aj množstvo ďalších nahrávok. Je členom Rock'n'rollovej siene slávy, Skladateľskej siene slávy, v roku 1993 mu udelili prestížnu cenu Grammy za celoživotné dielo. Magazín Rolling Stone ho v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zaradil na ôsme miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie