Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOTO je hymna boja proti koronavírusu! Klip plný hviezd, vrátane prezidentky!
Zdielať na

TOTO je hymna boja proti koronavírusu! Klip plný hviezd, vrátane prezidentky!

Archívna reportáž

Ľudia už pomaly prestávajú rátať dni, odkedy koronavírus zmenil beh života. Na Slovensku to bolo oficiálne 16. marca, takmer dva mesiace už spoločnosť nefunguje normálne. Je to obrovský nápor nielen na peňaženky, ale aj na psychiku. Nový počin Mira Jaroša rozhodne prináša minimálne úsmev do tejto ťažkej situácie.

Miro Jaroš sa síce zviditeľnil zhruba pred 15 rokmi v speváckej súťaži, no dieru do sveta, aspoň toho nášho, slovenského, spravil až ako detský spevák. Možno neskromne povedať, že je úplne na špici a deti ho zbožňujú. Ak mal niekto spraviť hymnu na pozdvihnutie nálady a sily v boji proti koronavírusu, Miro spravil dobre, že sa toho chopil.

Miro Jaroš dokázal dať pomerne rýchlo dokopy text, hudbu, aj klip. Priznal, že nebyť básničky, ktorú mu poslala detská autorka Zuzana Kubašáková koncom marca, pesnička by zrejme nevznikla.

Pozrite si "hymnu" boja proti koronavírusu:

Text si ale prispôsobil, keďže Miro si všetky pesničky píše sám. "Vedel som, že ak chcem zostať verný sebe, musím zostať autentický. Zatvoril som oči, počúval hudbu, čo Marek poslal, hlavou mi prebehol príhovor našej pani prezidentky, ktorý sa končil slovami - Zvládneme to! Inšpirovalo ma to a spravil som refrén," napísal Miro na Facebook v trojdielnom príbehu o vzniku pesničky.

Výroba pesničky a klipu v čase karantény ale nie je ani zďaleka taká jednoduchá, ako obvykle. Miro opísal šialený proces, dokonca na nahrávanie pesničky trafil presne veľkonočnú sobotu, keď bol zákaz cestovania z okresu do okresu. Jaroš pritom musel prejsť celé Slovensko z Bratislavy do Prešova. "Mali sme potvrdenie o práci v štúdiu pre policajtov a vojakov, ktorí nás asi trikrát zastavili, keď sme prechádzali z okresu do okresu. Bol to celkom adrenalín," napísal Miro.

Po viacerých úpravách a zdokonaľovaní je veselá pesnička s odkazom, prečo musíme vydržať súčasné podmienky, na svete. Vo veselom klipe pozliepanom zo rôznych scén z domácností sa ukážu aj mnohé hviezdy, od tých detských, ako Spievankovo, Fíha Tralala, Smejko a Tanculienka či Paci Pac, cez spevákov s rodinkami ako Kali, Peter Cmorík, Tina a Separ, záber bol aj na jojkárske Ranné noviny. A ako čerešnička bol do klipu nastrihnutý aj záber z príhovoru prezidentky Zuzany Čaputovej s odkazom "Zvládneme to", ktorá dala pesničke aj názov.

Súvisiace články

Najčítanejšie