Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Speváčka Smatanová nefňuká, ale odkazuje: Kiežby sa nešírila zloba a nevraživosť!
Zdielať na

Speváčka Smatanová nefňuká, ale odkazuje: Kiežby sa nešírila zloba a nevraživosť!

Archívna reportáž

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová sa nikdy neradila medzi tých, ktorí by so záujmom navštevovali večierky a naplno žili šoubiznisom. Roky strávené na výslní podľa nej odhalia, že svet šoubiznisu až taký super nie je, je to len akási zábavná hra na ľudí.

Napriek svojmu postoju ku svetu celebrít však uznáva, že má aj krásne stránky. Vďaka pozlátku odhalí v ľuďoch to dobré, aj to zlé. Avšak Zuzana radšej ostáva verná hudbe a svojim fanúšikom, ktorí si k nej našli cestu vďaka jej piesňam a nie bulvárnym kauzám či reklame.

Zuzana Smatanová (35) je na slovenskej hudobnej scéne už ostrieľanou stálicou. Azda niet v našich končinách človeka, ktorý si niekoľko rokov dozadu nespieval hity Pár dní zvládnem či Chyťme sa za ruky. No napriek tomu o nej v bulvárnych médiách či na sociálnych sieťach takmer nepočuť. „Ja vo svojej podstate vôbec nie som človek, ktorý vymetá večierky, je rád stredobodom pozornosti, kamaráti sa s tými 'správnymi' ľuďmi a hrá na všetky strany,“ hovorí o sebe Zuzana.

S trochou praxe by sa Zuzana uživila aj ako moderátorka spravodajstva:

​To, že je umelkyňa, má podľa nej so svetom šoubiznisu spoločného len pramálo. „Hľadám si vo svete nášho malého šoubiznisu svoju komfortnú zónu, ľudí s mojou krvnou skupinou, spolupráce, ktoré mi cinknú v hrudi do zvona a popritom všetkom vyvažujem tento svet aj tým obyčajným, v gumákoch na záhrade u mamy, aby som bola niekde vnútri stále rovnaká. S vedomím, že život nie je o titulnej fotke v časopise, ani o počte pozretí klipu na YouTube a ani o počte followerov na Instagrame. S týmto zaspávam,“ uviedla Smatanová.

Zuzana má bližšie k prírode ako k luxusným večierkom a je hrdá na to, že vyrastala na dedine:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Som z dediny a nikdy som sa za to nehanbila ♥️ Pamätám sa, ako som v r.2003 prišla do štúdia nahrávať prvý album a kamaráti z Bratislavy sa mi smiali, či som im tam v topánkach nepriniesla slamu ??‍♀️ (jasné, veď ako inak? :) A vážna sranda nastala, keď som povedala, že chováme zajace a sliepky ??(wau??:) Dnes títo kamaráti bývajú v okolitých dedinách pri Bratislave a hrabkajú sa vo svojich záhradkách :)) ?? Čo mi dalo bývanie na dedine do života? Nikdy mi nenarástlo veľké ego, lebo odmalička viem, čo to je tvrdá fyzická makačka na poli, kde nie je čas ani priestor sa na niečo hrať. Milujem čas v gumákoch, našu záhradu, našu úrodu, nebojím sa hliny na rukách, mám veľký vzťah k zvieratám a stále tu stretávam obyčajnú ľudskosť a priateľskosť dedinčanov. (netvrdím, že takú nenájdem aj u ľudí pochádzajúcich z mesta☝?) Hoci bývam aj v meste, vždy sa na dedinu s láskou vraciam, je to navždy môj úžasný domov ? Milí hrdí dedinčania, čo dalo VÁM do života bývanie na dedine?? ????????????????‍???‍??? foto: rok 1998 (vek: 14 rokov) . #dedina #ooovidiecan #vidiek #1998 #pes #nero #mamtamstrnastrokov #14 #nasamrkva #ryl #domov #home #priroda #zahrada #garden #littleme #zuzanasmatanova

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Smatanová (@zuzanasmatanova),

Talentovaná tmavovláska si je zároveň vedomá toho, že pre momentálnu situáciu ovplyvnenú šírením koronavírusu sa so svojimi fanúšikmi ani s priateľmi z branže tak skoro nestretne. „Koncerty, vystúpenia a predstavenia sa nám všetkým zrušili. Bolo pre nás ťažké prijať fakt, že sme ako zábava v rebríčku dôležitosti pre spoločnosť na jeho úplnom konci, ale či chceme alebo nechceme, je to tak,“ priznáva speváčka a uznáva, že najprv sa musí pozviechať celý svet a až potom budú ľudia ochotní opäť vyhľadávať zábavu a svojich obľúbených hudobníkov podporovať na koncertoch. „Na tohtoročnú letnú koncertnú sezónu a fanúšikov som sa fakt tešila, asi ako nikdy predtým, ale namiesto fňukania som sa opäť posilnila tým, že to skrátka takto malo byť a bodka. Kvôli čomu? Vydržíme, uvidíme,“ usúdila.

​​Ako zároveň dodala, otvorene podporuje interpretov v ich online koncertných aktivitách. „Je mi to sympatické, aj ja som si pozrela malý koncert Chrisa Martina z Coldplay a bolo to veľmi milé. Možno sa k tomu odhodlám časom aj ja, zatiaľ ale zostávam iba pozorovateľom,“ povedala speváčka, ktorá si nateraz želá z celého srdca len jedno. „Moje veľké prianie teraz je, aby svet z tejto skúšky neskolaboval. Prajem si, aby sa nešírila zloba a nevraživosť, lebo ľudia, keď sa boja, majú tendenciu hneď panikáriť, byť na seba zlí, a preto všetci tí, ktorí máme na to schopnosti a kapacitu, šírme medzi paniku láskavosť a pokoj. Pomáhajme si... To si prajem,“ uzavrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie