Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Elton John o princeznej Diane: TOTO som pre ňu nikdy nechcel spraviť!
Zdielať na

Elton John o princeznej Diane: TOTO som pre ňu nikdy nechcel spraviť!

Archívna reportáž

Britský spevák Elton John (72) mal ku kráľovskej rodine vždy veľmi blízko. O tom svedčí aj fakt, že si od kráľovnej vyslúžil hodnosť rytiera. Najbližší vzťah však mal údajne s princeznou Dianou a jej tragická smrť ho na dlhé roky veľmi zarmútila. Z tohto obdobia je známa jeho pieseň Candle in the Wind, ktorá skrýva zaujímavý príbeh.

Táto pieseň sa však živého prednesu dočkala iba raz, a to na pohrebe princeznej v roku 1997. Spevák mal vraj vážny dôvod, prečo s touto piesňou už nevystúpil. Bral ohľad na jej dvoch malých synov, ktorým vyrovnanie sa s jej smrťou neuľahčoval mediálny tlak. A tak sám nechcel jatriť rany, ktoré ostali na duši po strate milovanej matky.

Podľa denníka Blesk.cz ho o zloženie piesne mala požiadať priamo kráľovská rodina a spevák neváhal a svojho textára Bernieho Taupina (65) zapriahol do napísania snáď najemotívnejšieho textu jeho kariéry. Pieseň bola vo svojom pôvodnom prevedení z roku 1973 venovaná herečke Marilyn Monroe, ktorá tiež predčasne a tragicky opustila tento svet vo veku 36 rokov.

Princezná Diana bola miláčikom národa, tragická nehoda otriasla nielen britskou verejnosťou, ale aj celým svetom:

„Bol by som radšej keby som tú nahrávku nikdy neurobil a ona by bola stále nažive, ale to už nezmeníme,“ so zármutkom hovorí slávny spevák. Avšak je hrdý na to, že napriek tomu, že pripomína tragické okamihy, pieseň urobila aj veľa dobrého. „Pieseň zarobila pre jej nadáciu až 37 miliónov libier,“ vyratúva úspechy Elton John.

Záznam piesne zo smutného pohrebu princeznej Diany:

Iba vo veľkej Británii sa hneď v prvý deň predalo obrovské množstvo kópii, a záujem ľudí o pieseň sa rátal hneď v miliónoch. Napriek rekordnému úspechu sa však umelec rozhodol, že pieseň už naživo nikdy nezaznie. „Bola to pamiatka žiaľu a lásky k nej. Okrem pohrebu som ju nikdy nezahral pred princom Williamom či Harrym. Ani pôvodnú verziu pre Marilyn Monroe, nezahral by som ju pred nimi,“ tvrdí spevák.

​Elton sa s princeznou Dianou zoznámil v roku 1981, keď vystúpil na narodeninovej oslave princa Andrewa na hrade Windsor. Vtedy 19-ročná princezná Diana mu poslala ďakovný list a priateľstvo si udržali až do momentu, keď dňa 31. augusta 1997 tragicky zahynula pri autonehode.

Súvisiace články

Najčítanejšie