Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fanúšikovia Michaela Jacksona zúria pre nový dokument: Sú to výmysly!
Zdielať na

Fanúšikovia Michaela Jacksona zúria pre nový dokument: Sú to výmysly!

Archívna reportáž

Britská televízia nedávno uverejnila dokument o ikonickom americkom spevákovi Michaelovi Jacskonovi. Kontroverzný spevák mal okrem naozaj výnimočného talentu, žiaľ, aj vážne psychické a zdravotné problémy a na krku veľmi závažné obvinenia zo sexuálneho obťažovania detí a mladistvých. A tieto témy boli na pretrase aj v spomínanom dokumente.

Dokument The Real Michael Jackson, teda Skutočný Michael Jackson  odvysielali pred pár týždňami. Zdvihol zo stoličky mnohých verných fanúšikov a ľudí rozdelil na dva tábory. Kým jedna strana tvrdí, že ich idol je nevinný a dokument je založený na predpojatosti a intrigách, druhá strana je presvedčená, že hrozné obvinenia sú pravdivé.

Ako píše portál Mirror.co.uk, v spomínanom dokumente investigatívny reportér Jaques Perreti opisuje Jacksonov vzostup ku hviezdam a následný pád do nemilosti verejnosti za obvinenia z pedofílie. Avšak práve koniec dokumentu označujú mnohí za nespravodlivý a namierili si to so svojimi pripomienkami priamo na riaditeľstvo televízie. Televízia BBC mala dokonca dostať až 168 sťažností od svojich divákov.

Napriek kontroverzii spevákovi po jeho smrti vzdalo hold množstvo známych tvárí a zoskupení, dychberúce predstavenie pripravil aj legendárny slnečný cirkus, Cirque du Soleil:

​Na mikroblogovacej sieti Twitter panuje rovnako bujará diskusia a zdá sa, že kompromis je v nedohľadne. „Nestrácajte čas s tými nezmyslami o MJ v dokumente na BBC2 dnes večer,“ píše jeden z tábora fanúšikov, no v skutočnosti to znie ako pozvánka na sledovanie. „Je mŕtvy už takmer 11 rokov a táto banda inkvizítorov mu odmieta dať pokoj. Stále sa snažia zarobiť peniaze na očierňovaní jeho mena a predávajú lži. Ja viem, kto bol skutočný Michael Jackson,“ napísala ďalšia nahnevaná fanúšička Michaela Jacksona.

Z druhého tábora, ktorý má tiež početné zastúpenie, ľudia nechápavo krútia hlavou. „Je ťažké uveriť, že existujú ľudia, ktorí si ešte stále bránia milionára, ktorý obťažoval deti,“ píše sa v jednom z mnohých komentárov jeho odporcov. Tí sa opierajú najmä o výpovede dvoch, dnes už dospelých mužov, v inom dokumentárnom filme, Leaving Neverland. Tí tvrdia, že ich kráľ popu na svojom ranči Neverland dlhé roky sexuálne obťažoval, keď boli ešte len malé deti.

Jeho deti, dcéra Paris, Prince I a Prince II znášajú obvinenia ich otca ťažko, držia skôr mimo žiaru reflektorov:

Keďže je Michael Jacskon už jedenásť rokov mŕtvy, celú pravdu sa verejnosť už asi nikdy nedozvie. Jeho rodina za ním stojí a obvinenia popiera, tiež tvrdia sa stal obeťou mediálnej šikany a nikdy by žiadnemu dieťaťu neublížil. A tak sa zdá, že táto kauza tak ostane pre mnohých fanúšikov a odporcov navždy jablkom sváru.

Súvisiace články

Najčítanejšie