Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pocta Gottovi je ohrozená! Dcéra Dominika sa postavila PROTI!
Zdielať na

Pocta Gottovi je ohrozená! Dcéra Dominika sa postavila PROTI!

Archívna reportáž

Dlhoočakávaný projekt režisérky Oľgy Špátovej (36) sa mal do českých kín dostať už túto jar, no pre komplikácie spojené s koronavírusom sa musel presunúť až na jeseň. To by však nebol jediný kameň úrazu pre veľkolepý finiš tohto dokumentárneho filmu o najznámejšom českom slávikovi. Niektoré časti filmu sa totiž nepozdávajú jeho dcére Dominike (46).

Zdá sa, že pre Dominiku Gottovú sú nevyhovujúce momenty natočené spolu s jej otcom v lete v roku 2019. Niežeby na ne Dominika nespomínala s láskou a nostalgiou. Ale ako každá žena, aj ona dbá o svoj zovňajšok. A podľa jej vlastných slov, minulé leto nebolo z jej najlichotivejších období.​

Dcéra českého slávika podľa informácii portálu Aha.cz údajne so zverejnením inkriminovaných záberov nesúhlasila vôbec. Avšak asi sama pochopila ich jedinečnosť a význam pre celý dokument, a tak trochu na svojich požiadavkách poľavila.

O maestrovi bol naposledy nakrútený dokument ešte počas jeho života, volal sa Karel Gott a bol z roku 1986, pozrite si krátku ukážku TU:

„Napadlo mi, že by mohla pani Špátová označiť minuloročné zábery, na ktorých som sa s otcom videla naposledy, titulkom, že ide o leto 2019,“ vyjadrila sa na margo záberov Dominika. „A potom by sme mohli nakrútiť aktuálne zábery, že som naspäť v Česku a dávam sa dokopy. Takže vyzerám lepšie,“ vysvetľuje svoje pohnútky. Zdá sa však, že o tomto zámere ešte nevie samotná režisérka projektu, ktorej sa to chystá pani Gottová tento týždeň oznámiť. „Možno sa jej bude môj nápad páčiť,“ dodala Dominika.

Zábery z osláv maestrovych 80. narodenín v lete 2019. Dominika by sa ich zverejneniu v dokumente najradšej vyhla:

​​Odklad viacerých chystaných spomienkových projektov na počesť svojho zosnulého manžela potvrdila aj samotná Ivana Gottová (44) na svojom facebookovom profile. „Verím, že vás snáď budem môcť aspoň na jeseň a v zime potešiť tromi, snáď aj pre vás krásnymi a dojemnými projektami s mojím manželom Karlom,“ znelo v statuse vdovy po maestrovi.

Fanúšikovia si tak na dva spomienkové koncerty maestra Gotta a dokument režisérky Špátovej budú musieť ešte chvíľu počkať.

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie