Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Najsilnejší koncert z prázdnej katedrály! Milióny ľudí po celom svete plakali dojatím
Zdielať na

Najsilnejší koncert z prázdnej katedrály! Milióny ľudí po celom svete plakali dojatím

Zdroj: youtube/print screen

Až tri milióny ľudí po celom svete dostali na Veľkonočnú nedeľu šancu na jedinečný zážitok. Jeden z najobľúbenejších svetových tenorov, Talian Andrea Bocelli (61), prišiel s exkluzívnym koncertom z milánskej katedrály. Vystúpenie venoval svojej rodnej zemi, v mene lásky pre boj s koronavírusom.

Predstavenie Music for Hope, teda Hudba pre nádej, zaznamenalo obrovský úspech a chválospevmi nešetrili ani hudobní kritici. Nevidiaci operný spevák vystúpil v jednej z najimpozantnejších cirkevných stavieb, Duomo di Milano, teda v slávnej milánskej katedrále. Priestory svätostánku dodali predstaveniu  konajúcemu sa vo Veľkonočnú nedeľu, spektakulárnu atmosféru.

​Podľa informácii DailyMail.co.uk, sú priestory katedrály momentálne pre verejnosť uzavreté, no Andreovi Bocellimu a jeho organistovi Emanuelov boli na túto udalosť exkluzívne sprístupnené. Do útrob monumentu ho vpustil samotný hlavný predstavený katedrály a tiež starosta Milána, Giuseppe Sala.

Online koncert si na Youtube pozrelo neuveriteľných 3,4 milióna ľudí:

Keď sa mohutnou stavbou ozvali prvé tóny skladby Ave Maria, fanúšikovia po celom svete spustili lavínu komentárov. V nich toto ikonické predstavenie označili za hypnotické, očarujúce či skvostné. „Nemôžem prestať plakať nad tou nádherou, ako Andrea Bocelli stojí v obrovskej katedrále sám, a pred ním prázdne stoličky. Tento moment našej histórie je úžasný a zároveň tak smutný. Siamo con te, Italia,“ zhrnul svoje pocity s dovetkom "Sme s tebou, Taliansko" jeden z fanúšikov.

Vystúpenie v katedrále si užil aj herec Hugh Jackman:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

From the bottom of our hearts, thank you @andreabocelliofficial A tremendous gift and exactly what we needed. #amazinggrace #happyeaster.

Príspevok, ktorý zdieľa Hugh Jackman (@thehughjackman),

Svojich sledovateľov si predstavenie našlo aj medzi svetovými hviezdami. Jedným z nich je aj hollywoodsky herec Hugh Jackman. „Z hĺbky našich sŕdc ti ďakujeme, Andrea Bocelli. Nádherný dar a presne to, čo sme teraz potrebovali,“ znel komentár k príspevku na hercovom Instagrame. Koncert si len päť hodín po zverejnení na Youtube pozrelo vyše 11 miliónov ľudí. V Taliansku si doteraz vírus vyžiadal už takmer 20 tisíc obetí, a nakazilo sa vyše 150-tisíc ľudí po celej krajine.

 

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie