Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Peter Nagy si ruky nešetrí! TOTO je jeho nový, vlastnoručne zveľadený domov!
Zdielať na

Peter Nagy si ruky nešetrí! TOTO je jeho nový, vlastnoručne zveľadený domov!

Archívna reportáž

Petra Nagya (60) pozná česko–slovenské publikum najmä ako popového speváka. Avšak je tu ešte niečo, na čo má rodený Prešovčan talent a s hudbou to nemá vôbec nič spoločné. Vo svojom dome má malú dielňu, v ktorej majstruje s rôznymi druhmi materiálu, od dreva, cez kov, po starý nábytok.

Spevák sa po dlhých rokoch strávených v hlavnom meste rozhodol, že si zaslúži oddych na vidieku. Ale od ruchu Bratislavy nezašiel príliš ďaleko. V neďalekom mestečku Senec, preslávenom obľúbenými jazerami, si kúpil domček so záhradou.

Mnohí by si možno pomysleli, že jemné ruky muzikanta si Peter radšej šetril a nechal si dom nadizajnovať externou firmou. Práve naopak, ako píše portál blesk.cz, domček a jeho okolie si spevák tri roky pracne upravoval sám a mnohé veci vyšli práve z jeho malej dielničky. Nesmrteľný provensálsky štýl bol jeho voľbou a postupne si repasoval starý nábytok ladený práve v tomto štýle.

Vo svojich začiatkoch nemal na ružiach ustlané, otec mal o jeho kariére iné predstavy:

​Ratan, biele skrine, romantické lustre či komody  vytvárajú romantickú dovolenkovú atmosféru a pri vstupe do kuchyne už len ťažko uveriť, že sa nachádzate na Slovensku. Spevák si dal záležať aj na drobných doplnkoch - na poličkách, nádobkách či prútených košíkoch.

Neuveriteľnú zručnosť preukázal Nagy aj pretvorením obyčajnej dosky na krásny kus dreva:

Zlatý klinec programu je však spevákova záhrada plná stromčekov a pučiacich kvetov, ktorým atmosféru dodáva starý tajomný klavír. Speváka hitu profesor Indigo obdarovala príroda okrem hudobného talentu aj dizajnérskym jemnocitom, a pokojne by sa mohol tejto záľube, popri speve, venovať aj profesionálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie