Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Maestrov podpis komplikuje dedičské konanie! KTO na tom zarobí?!
Zdielať na

Maestrov podpis komplikuje dedičské konanie! KTO na tom zarobí?!

Archívna reportáž

Aj vyše pol roka po smrti stále prebieha dedičské konanie po českom Zlatom slávikovi. Momentálne je na pretrase grafická podoba spevákovho podpisu. Tú môže budúci dedič predávať a prísť tak k veľmi slušnému zárobku. Avšak účastníkom konania v tomto prípade nie je iba vdova Ivana Gottová.

Mená ostatných účastníkov dedičského konania nemôžu byť z právnych dôvodov zverejnené, no isté je, že práva k maestrovmu podpisu nemá v rukách zatiaľ ani jedna strana. Jedno meno ale na zozname účastníkov nie určite, a tým je Gottova najstaršia dcéra Dominika (46).

Podľa informácii denníka blesk.cz, sa Dominika Gottová účasti na dedičskom konaní zriekla ešte v roku 2015 podpisom zmluvy o prijatí šiestich miliónov českých korún, čo je zhruba 220 tisíc eur. „Ja som bola z dedičského konania vyškrtnutá, no podľa mojich informácii je to veľmi zložité a komplikované jednanie. Ja mám na to svoj názor,“ prezradila Dominika, ale svoj názor si nechala zatiaľ pre seba.

Manželka a dcérky robili Karla Gotta veľmi šťastným:

​Podľa nemenovaného účastníka konania má byť dôvodom prieťahov možnosť manipulovať so spevákovým podpisom a jeho následný predaj vydavateľom kníh alebo platní. „Pani Gottová, ktorá je konateľka firmy Karel Gott Agency, vlastní práva na meno Karel Gott a rada by získala aj tieto práva. Ale nebude to mať také jednoduché,“ tvrdí zdroj.

​Avšak sám Karel Gott tieto práva jednorazovo predal do užívania firme LR Health and Beauty Systems ešte v roku 2015. Právnici preto momentálne s touto firmou jednajú, aby zistili ako firma s nadobudnutými právami narába.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie