Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kedysi spevácka superhviezda, dnes bez práce! Daniel Hůlka sa živí stolárčinou!
Zdielať na

Kedysi spevácka superhviezda, dnes bez práce! Daniel Hůlka sa živí stolárčinou!

Archívna reportáž

Väčšia muzikálová hviezda v Česku, ani na Slovensku nebola. Daniel Hůlka spieval pomaly všetky hlavné úlohy, jeho dunivý hlas poznal každý. Bol to on, kto v úlohe Draculu vdýchol muzikálom v našom priestore život. Teraz je všetko inak.

Koronavírus zasiahol takmer všetky odvetvia, no absolútne za pandémiu zaplatili umelci. Keď ide o život a zdravie, kultúra je prvá, ktorá ide bokom. Preto ostali aktuálne aj tie najväčšie hviezdy bez práce.

Nedobrovoľné voľno má aj 51-ročný muzikálový spevák Daniel Hůlka, píše portál Blesk.cz. Našťastie, nie je v situácii, keď by zrazu nemal čo do úst. "Samozrejme, že ma táto situácia finančne obmedzila, asi ako každého, kto prišiel o prácu. Takže bojujeme ako sa dá," priznal neľahkú situáciu spevák.

Daniel Hůlka má slabosť pre Slovensko:

Čas, ktorý namiesto nácvikov a predstavení v divadle trávi doma, sa rozhodol využiť aspoň na aké-také privyrobenie si. "Ako som bez práce, tak som sa dohodol s kamarátom stolárom, ktorý robí podlahy, že mu budem pomáhať a budem k nemu normálne chodiť do práce. Nemôžem povedať, žeby som bol extra šikovný, budem robiť skôr pomocné práce," priznal skromne.

Hůlka sa musí obracať, aby jeho 28-ročná manželka Barbora a dvojročná dcérka Rozárka nepocítili krízu. No keď už prejavil záujem o remeslo, musí priložiť ruku k dielu aj doma. "Vypratávame dom, upratujeme záhradu a tak. Teraz ho budeme aj obkopávať kvôli vlhkosti a potom sa začne opravovať. Keď je teraz na to čas, tak sme sa na to vrhli," povedal spokojne Hůlka. Zatiaľ musí rodinka bývať v karavane.

Vôbec si ale na nový život mimo hlavného mesta nesťažujú. "Práve preto sme utiekli z Prahy, inak by sme sa zbláznili, lebo dvojročné dieťa v rúšku, samozrejme, nevydrží," priznal dôvod sťahovania. Dcérke spravil ihrisku na záhrade, chodia do lesa a dúfajú, že nočná mora s názvom koronavírus bude čoskoro minulosťou, a Daniel sa vráti na svoje milované pódiá.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie