Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manžel Kennedyho vnučky to vzdal: Syn a žena sú mŕtvi
Zdielať na

Manžel Kennedyho vnučky to vzdal: Syn a žena sú mŕtvi

Archívna reportáž

Akokoľvek by človek nechcel veriť na veci medzi nebom a zemou, v prípade klanu Kennedyovcov je to už veľmi ťažké. Smrť násilím či pri tragickej nehode tam nastáva až príliš často. Aktuálne ide o vnučku a pravnuka Roberta Kennedyho, brata bývalého prezidenta JFK.

Maeve Kennedy Townsend McKean a jej 8-ročný synček Gideon Joseph sa vybrali člnkovať na jazero pri dome jej mamy neďaleko amerického mesta Annapolis v štáte Maryland. Ostalo po nich len prázdne kanoe.

Polícia potvrdila, že začala s intenzívnym pátraním po 40-ročnej žene a jej synovi, ktorí zmizli bez stopy.

Za mladou Saoirse plakala celá rodina:

​Smutnú správu potvrdil manžel nezvestnej, David McKean. Pre Washington Post opísal situáciu ako nešťastnú udalosť. Povedal, že deti si kopali loptu na záhrade, keď tá zrazu padla do vody. "Moja žena a syn naskočili do kanoe, aby ju chytili. No dostali sa ďalej, ako chceli, a nedokázali sa vrátiť späť," opísal zvláštnu situáciu McKean. Ten už neverí, že jeho žena a syn sú ešte nažive."Hľadajú ich už viac, ako 24 hodín, šanca, že prežili, je neuveriteľne nízka. Je jasné, že Maeve a Gideon už nežijú," napísal ešte v sobotu večer v rozsiahlom statuse na počesť manželky a syna.

Počasie bolo mimoriadne nepriaznivé, fúkal silný vietor a tvorili sa až trojmetrové vlny. Maeve sa už nepodarilo dostať ku brehu. "Moje srdce je rozbité na márne kúsky, napriek tomu prosíme o Božiu milosť a všetku energiu vkladáme do nádeje, že Maeve a Gideon sa vrátia späť," píše v oficiálnom stanovisku Kathleen Kennedy Townsend, matky nezvestnej. V sobotu sa však už pátranie zmenilo. Už nie je záchranné, už sa len pokúšajú nájsť telá obetí.

​"Prekliatie Kennedyovcov" sa začalo vyše 20 rokov pred vraždou prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. V roku 1941 sa nevydaril zákrok na mozgu jeho sestry Rose Marie a ako 23-ročnú ju umiestnili do ústavu pre mentálne retardovaných. V roku 1944 zahynul pri leteckom nešťastí Johnov brat, bojový pilot Joseph Patrick. O štyri roky neskôr zahynula pri leteckom nešťastí Kathleen Kennedy, jej manžela počas vojny zavraždili.

V roku 1963 zastrelili pri atentáte Johna Fitzgeralda Kennedyho, prezidenta USA. V tom istom roku sa predčasne narodil jeho syn Patrick, neprežil. Ešte v roku porodila Jacqueline Kennedy Johnovi mŕtvu dcérku. V roku 1968 zastrelil atentátnik Johnovho brata, senátora Roberta Francisa Kennedyho, ktorý išiel práve oznámiť kandidatúru na prezidenta.

V roku 1984 sa predávkoval drogami 29-ročný David Anthony Kennedy, som zavraždeného Roberta. Závislosť sa u neho rozvinula po tom, čo ho zrazil autom jeho brat a trpel chronickými bolesťami chrbtice. V roku 1997 zahynul pri lyžovačke po náraze do stromu ďalší syn Roberta Kennedyho, Michael Lemoyne.

V roku 1999 zomreli pri nehode súkromného lietadla syn prezidenta JFK, John F. Kennedy ml. aj s manželkou a jej sestrou. V roku 2009 zomrel na extrémne zriedkavú formu nádoru na mozgu brat zavraždeného prezidenta, Edward Moore. V roku 2019 sa predávkovala liekmi len 22-ročná Saoirse, vnučka Roberta Kennedyho, trpela dlhodobo depresiami. Pochovali ju vedľa tety Mary Kennedy, bývalej manželky Roberta Kennedyho, ktorá sa v roku 2012 obesila.

Súvisiace články

Najčítanejšie