Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ďalšia obrovská strata! Zomrel slávny spevák, ktorého hity si spieva celý svet
Zdielať na

Ďalšia obrovská strata! Zomrel slávny spevák, ktorého hity si spieva celý svet

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Milióny a milióny piesní sa už niesli týmto svetom a tisíce nových stále pribúdajú. Len malému zlomku z nich sa podarí stať nesmrteľnými. Niektoré to dostanú aj čierne na bielom. Medzi 500 najlepšími piesňami má zosnulý Bill Withers hneď dve skladby.

Bill Withers zomrel vo veku 81 rokov v Los Angeles. Mal dlhodobé problémy so srdcom, za jeho úmrtím nie je koronavírus.

William Harrison Withers Jr. bol soulovou legendou. Jeho hity Ain't No Sunshine, Lean On Me či Use pozná celý svet, hoci on sám prestal s tvorbou už pred vyše 30 rokmi. Získal tri ceny Grammy, vždy v kategórii Najlepšia R&B pieseň.

Vypočujte si azda najväčší hit Billyho Withersa:

Sme zničení stratou nášho milovaného a oddaného manžela a otca. Jedinečný muž so srdcom stvoreným pre skutočné spájanie sveta cez jeho poéziu a hudbu, úprimne sa prihováral ľuďom a spájal ich," tak začína oficiálne vyhlásenie rodiny Withersovcov k úmrtiu Billyho.

"Bol to nesmierne hrdý muž, s hlbokou integritou a princípmi, a my, ako jeho rodina, sme na neho nesmierne hrdí za zdieľanie jeho hudobných a lyrických darov so svetom tak elegantne a veľkoryso. Majster písania ľúbostných piesní, miloval hudbu, hýčkal a chránil svoju rodinu a naša láska k nemu je nezmerateľná," zdieľala vyznanie rodina zosnulého.

Pripomeňte si uvedenie Withersa do Rock and Rollovej siene slávy a jeho hit Lean on Me:

Za Withersom smútia aj viaceré celebrity, napríklad aj Justin Timberlake, pre ktorého bude Billy "navždy jedným z najväčších idolov":

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

You will always be one of my biggest idols. You taught me so much about how to keep it simple and real. I felt such a kinship with you even before we met. Your words and melodies... the chords that accompanied them... they reached into my soul and spoke to me so deeply. That’s what your music did. It brought so many of us closer to you and to each other. And, to actually know you was truly something special. You shined a light that was so unique and warm. I looked up to you the same way I looked up to my Poppa... and he was my favorite human in the world. You have always been one of the greatest and will forever be. I will miss your jokes and I will never forget your advice to me about music... “How does it make you FEEL? That’s the only question you have to answer.”⠀ ⠀ Rip Mr. Withers. One of a kind.⠀ ⠀ Ps. Swipe over to get a glimpse of the jokester he was. A little backstory: he led a songwriters discussion with Max, Shellback and myself and took the time out to put together a story and made us all think it was from a real bio. Who does that?? Only Mr. Bill.

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Timberlake (@justintimberlake),

Súvisiace články

Najčítanejšie