Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Láska je tu s nami! Ďalší obývačkový koncert zo SLOVENSKEJ kuchyne!
Zdielať na

Láska je tu s nami! Ďalší obývačkový koncert zo SLOVENSKEJ kuchyne!

Archívna reportáž

Je až dojímavé, ako sa všetci snažia navzájom podporovať v týchto ťažkých časoch. Po online koncertoch na sociálnych sieťach zahraničných spevákov a skupín prichádza vlna slovenských umelcov, ktorí takto prispievajú k príjemnejšej atmosfére v nevyžiadanej karanténe.

K Lucii Bílej, Mirovi Žbirkovi, Majkovi Spiritovi či Rytmusovi, sa pridá legenda z 80. rokov. Večne mladý Peter Nagy odohrá už túto stredu, 24.3.2020 o 21:00 všetkým ľuďom online koncert na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Spevákove najväčšie hity si tak budú môcť jeho priaznivci zaspievať spolu s ním v priamom prenose v pohodlí svojho domova. „Páčil sa mi nápad Mekyho Žbirku a páči sa mi spraviť to zadarmo. Vtedy to má v tejto situácii zmysel. Zahrám na žiadosť fanúšikov pár piesní naživo cez Facebook. Verím, že sa čoskoro stretneme na koncerte.“  vysvetľuje svoj zámer Peter Nagy.

Príjemná spomienka na časy minulé v podobe hudby Petra Nagya:

Je to zvláštne, ale ľudia začínajú mať k sebe trochu bližšie, aj keď sme od seba izolovaní, lebo v týchto zlých časoch sme všetci na tom rovnako. Toto nechcené a nečakané spomalenie je možno dobrý návod, ako sa dožiť lepšej budúcnosti. Išli sme príliš rýchlo,“ skonštatoval Nagy, ktorý súčasnú situáciu podľa vlastných slov vníma ako prvé varovanie.

Peter Nagy prezradil, že pódium miluje. Na to si však bude musieť pár mesiacov počkať:

„Sami sme sa odtrhli od prírody a často ňou doslova pohŕdame. Toto, čo sa deje, je odpoveď prírody na našu pýchu. V piesni 50 žiráf o tom spievam - 'Príde deň, keď táto zem nás ďalej neunesie'," poznamenal Nagy.

Koncert bude po skončení priameho prenosu prístupný v archíve na facebookovom profile Petra Nagya.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie