Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majk Spirit sa prekonal! Odohral mega koncert s TOUTO pridanou hodnotou!
Zdielať na

Majk Spirit sa prekonal! Odohral mega koncert s TOUTO pridanou hodnotou!

Archívna reportáž

Zostať doma. To bola hlavná myšlienka včerajšieho online koncertu, ktorý venoval známy raper Majk Spirit svojim fanúšikom na sociálnych sieťach. Plnohodnotná show, kde ho hudobne doprevádzal Martin Valihora a DJ Grimaso si tak mohli ľudia pozrieť z karantény. A čo viac, všetci sme mohli pomôcť.

Koncert, na ktorý ani jeden z interpretov nezabudne. Publikum si ho totiž užívalo pomocou obrazoviek. Na stream, ktorý mal potešiť ľudí v domácej karanténe, sa pripojilo takmer 130 tisíc účastníkov úplne zadarmo.

Raper tvrdí, že od nápadu k realizácii prešlo len 48 hodín. A nešlo len o hudobný zážitok. Majk dodal koncertu, ktorý videlo podľa jeho odhadu až štvrť milióna ľudí, aj pridanú hodnotu.

Pozrite sa na rozhovor, ktorý poskytol Majk a jeho mama Eva televízii JOJ:

Diváci mohli počas celého živého vysielania prispievať na dva transparentné účty, ktoré slúžia na pomoc v aktuálnej krízovej situácii. "Bola to organizácia Národný ústav detských chorôb a Kto pomôže Slovensku," upresnil adresátov pomoci Majk Spirit. "Národný ústav to bude cez transparentný účet distribuovať celým Kramárom, pomôže celému Slovensku tam, kde to bude potrebovať," dodal skvelý bubeník Martin Valihora.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Skoro 130.000 videlo vcerajsi Quarantine Live Stream na Facebooku a Instagrame, a kedze vacsina z Vas to sledovala spolu s niekym je pravdepodobne ze koncert videlo za prvych 20 hodin viac ako 250.000 ludi ? To by sme sa teda nezmestili na ziadny stadion, a okrem toho takto ste mohli byt vsetci v prvej rade super VIP ? Dakujem sponzorom Edymax @edymax_europe - Maxins @maxinsgroup a Ontrax, a specialne dakujem Danovi starky si frajer, pozdravuj Cori a Daniela ?? Dakujem sponzorom Nesto @nestobratislava a specialne Georgovi ? Dakujem Vitaminwellslovakia, a dalej Kvicovi, Achimovi, Alanovi, a Ivanovi ?? Dakujem partnerom @friends_media_slovakia za zvuk a techniku a @shdesign_sro za kamery a stream ? Dakujem dvom legendary muzikantom ze to odohrali somnou @dj_grimaso a @martinvalihora ? Dakujem @mariobihary @rhbproduction za celu organizaciu a aj za tento playlist ? Napiste mi ktory moment z koncertu sa Vam najviac pacil..? #quarantinelivestream

Príspevok, ktorý zdieľa Majk Spirit (@majkspirit),

Ďalšou, a zároveň najdôležitejšou myšlienkou koncertu bolo, aby všetci zostali doma a pomohli tak zložkám, ktoré momentálne bojujú s núdzovým stavom v našej krajine. "Je to super možnosť sa prejaviť ako umelci, sú telefóny, Instagram, teraz je tá šanca sa ukázať aj pre mladých," takto vníma aktuálne situáciu DJ Grimaso.

Zdá sa, že zákaz verejných podujatí v súvislosti s koronavírusom budú vedieť umelci využiť aj takto, online. Je potom len na nich, ako sa budú počas vysielania chrániť. "Samozrejme, treba povedať, že išlo o najprísnejšie hygienické opatrenia," ubezpečil všetkých Valihora.

Dočasná stopka vo viacerých odvetviach spoločenského života, ktorá sa týka aj kultúrnych podujatí, teda neznamená úplný koniec, internet sa momentálne stava novým javiskom interpretov.

Súvisiace články

Najčítanejšie