Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovensko zachvátila TÁTO mánia! Môže za to aj Mária Čírová!
Zdielať na

Slovensko zachvátila TÁTO mánia! Môže za to aj Mária Čírová!

Archívna reportáž

Hoci zatiaľ v obchodoch takmer nič nechýba a premiér všetkých uisťuje, že potraviny budú stále otvorené, ľudí aj tak zachvátil strach. Obava, že sa potraviny stanú nedostupnými, má jeden veľmi príjemný vedľajší efekt. Ľudia sa učia vyrobiť si to, čo inak kupujú hotové v obchode.

Keby aj nič iné nebolo, chlieb musí byť. Na tom sa zhodne zrejme väčšina ľudí, tobôž na Slovensku, kde aj hostí vítame chlebom a soľou. Už pár rokov u nás letí "kváskovanie", teda príprava kysnutého cesta s vlastným kváskom. Teraz ale možno hovoriť priam o mánii.​

Sociálnymi sieťami sa šíria aktuálne všemožné rady, ako karanténu prežiť bez ujmy na duševnom zdraví. Niektorí cvičia, iní spievajú, ďalší tancujú, mnohí varia a sú aj takí, ktorí sa rozhodli začať piecť vlastný chlieb.

Máriin recept na domáci kváskový chlieb:

Majsterkou v tejto zručnosti je aj speváčka Mária Čírová. Ako mama dvoch detí, čoskoro aj tretieho, holduje v kuchyni zdravším jedlám. Vlastnoručne upečený chlieb je jedným z nich. Mária sa rozhodla, že sa o tento kumšt podelí aj so svojimi fanúšikmi a vyzvala ich na spoločné založenie kvásku, čo je "srdce chleba", obrazne povedané. "Upiecť doma vynikajúci kváskový chlebík nie je až taka veda, ako sa zdá," napísala povzbudivé slová všetkým, ktorí stále otáľajú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Prosim vsetkych ?? ak nepotrebujete nikam surne ist, nechodte, zostante doma. A ak musite, PROSIM VAS PEKNE —> NOSTE RUSKO, NIE JE TO ZIADNA HANBA, PRAVE NAOPAK!!! Chranime seba aj druhych ??????, budme zodpovedni a disciplinovani ?? Kazdy vecer pri zakladani startera na chlebik (v nasej domacej karantene) myslim na vsetkych vas, ktori potrebujete KAZDY DEN chodit do obchodov aspon pre pecivo.. ??? Upiect doma vynikajuci kvaskovy chlebik nie je az taka veda ako sa zda! Ak mate zaujem o recept, piste mi spravu SEM do komentara. Ak by vas bolo viac, ktori mate zaujem, urobila by som vam rychlokurz video ??✊?? #vsetcizajedneho #jedenzavsetkych #smedoma #nikamnechodime #peciemedoma #varimedoma #zvladnemeto ✊?✊?✊?✊?

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

Nakoľko sa nazbierali tisíce lajkov a kopa komentárov so záujmom o návod na založenie kvásku, ako aj recept na chlieb, Mária nelenila a nakrútila rovno videorecept. Ešte predtým, ako sa ale človek pustí do pečenia chleba, musí mať zarobený kvások. Recept na jeho ultra jednoduchú prípravu má Mária vo svojich instastories.

Súvisiace články

Najčítanejšie