Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Palec hore! Hviezda z JOJky priniesla na Slovensko jedinečný štýl!
Zdielať na

Palec hore! Hviezda z JOJky priniesla na Slovensko jedinečný štýl!

Archívna reportáž

Zdá sa vám tvár mladého muža na titulnej fotke povedomá? Nie, nie je to ani americký herec či svetoznámy raper (zatiaľ), ale Slovák s exotickým pôvodom, Marko Anton Kováč aka Marko Damian.

Marka môžu diváci TV JOJ poznať aj vďaka seriálu Nový život, kde hrá sympatického učiteľa angličtiny. O jeho hereckých kvalitách sa teda už vie, no Marko je všestranný umelec a venuje sa už nejaký ten rok aj hudbe, konkrétne kombinácii rapu a spevu.

V najbližších dňoch vychádza jeho nový album s názvom P.O.P!, kde ponúka ochutnávku v podobe piatich skladieb. Odlišuje sa nielen svojim zovňajškom, ale aj osobitým štýlom prejavu. Svoje skladby si v zásade odmumlá, no nie je to spôsobené rečovou vadou ani únavou. Tento štýl pochádza z Ameriky a má aj svoj názov, takzvaný mumble rap, teda mumlavý rap. Marko Damian svoju základňu fanúšikov už má a tí si ho obľúbili práve pre tento originálny štýl.

V relácii Topstar Marko prezradil aj to, ako sa dostal k hudbe:

Videoklip so zahraničnou spoluprácou ku skladbe Byť? natáčal Marko v Londýne:

Album POP! sa rozhodol predstaviť pilotnou skladbou Link, kde si môžete Markov svojský prednes vypočuť a vytvoriť si tak vlastný názor na jeho tvorbu.

Milovníkom rapu sa iste jeho svojský štýl vryje pod kožu. No na jeho albume nájdete aj skladby, kde poslucháčov presvedčí o tom, že okrem mumlania vie hovoriť zrozumiteľne, dokonca aj veľmi príjemne spieva. Napokon, hudba je živý organizmus a tvárni umelci sú vždy príjemným osviežením.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie