Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ondrej Kandráč bojuje proti koronavírusu spevom! Zložil TÚTO špeciálnu pieseň!
Zdielať na

Ondrej Kandráč bojuje proti koronavírusu spevom! Zložil TÚTO špeciálnu pieseň!

Archívna reportáž

O ničom inom sa už nehovorí, nič dôležitejšie aktuálne neexistuje. Nado všetkým je obava o zdravie pri hrozbe koronavírusu. Hoci médiá dokola opakujú, čo je nutné robiť, aby sme negatívne dopady COVID-19 v našej krajine minimalizovali, niektorí ľudia akoby nechápali.

Časť ľudí sa k rúšku nevie dostať, časť ho aj má, no hanbí sa ho nosiť. Pritom spolu s intenzívnou hygienou a častým umývaním rúk je to zásadný spôsob, ako sa chrániť. No je jeden, ktorý je ešte účinnejší.

Najväčšiu istotu, že človeka koronavírus neohrozí, poskytuje jednoduchá vec - ostať doma. Ťažko sa človek nakazí, ak nepríde do kontaktu s potenciálnym nosičom. Mnohí však karanténu pochopili ako super príležitosť ísť von, zabávať sa s priateľmi, nakupovať kadečo či vybavovať si veci.

Základné odporúčania v dobe hrozby koronavírusu:

Aj preto sa začala šíriť iniciatíva "Som doma". Mnohé známe osobnosti na sociálnych sieťach týmto označením priznávajú rešpektovanie karantény. Zároveň sa tým snažia ovplyvniť aj ostatných. Krásny príklad, ako šíriť pozitívny dopad domácej karantény, je pieseň Ondreja Kandráča.

Známy zabávač, moderátor a spevák z kapely Kandráčovci pridal na svoj Facebook pesničku, ktorú nahral jednoducho na mobil. Hudobný sprievod mu robili jeho deti. "Ostaňme doma, ostaňme spolu, sadnime doma k jednému stolu. Neriskuj veľa, neriskuj nič, byť spolu doma, nestojí nič," to je hlavný odkaz príjemnej pesničky. A má pravdu, ľudia majú jedinečnú príležitosť byť spolu doma, užiť si jeden druhého a pritom chrániť svoje zdravie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie