Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Desaťtisíce fanúšikov Billie Eilish v tranze! Striptíz PRIAMO na pódiu!
Zdielať na

Desaťtisíce fanúšikov Billie Eilish v tranze! Striptíz PRIAMO na pódiu!

Archívna reportáž

Čerstvá držiteľka štyroch Grammy ocenení, len 18-ročná americká speváčka Billie Eilish, išla s kožou na trh. Urobila tak na svojom koncerte v Miami, ktorým odštartovala tohtoročné turné.

Podmanivé divadlo spojené so zhadzovaním oblečenia kúsok po kúsku predviedla mladá speváčka na protest proti zabehnutým rodovým stereotypom.

Speváčka, ktorá je skôr typická nosením oblečenia vo veľkosti XXL, sa výnimočne odhalila. Dôvodom je večný boj žien za zrovnoprávnenie, problém, ktorý je dnes vo svete bagatelizovaný a podceňovaný. Billie Eilish údajne svoje telo väčšinou zahaľuje práve pre to, aby ju verejnosť nehodnotila podľa fyzického výzoru, ale podľa talentu a výkonov.

Spomínané vystúpenie Billie Eilish očami fanúšika:

„Naozaj ma poznáte? Máte názory na moje názory, hudbu, oblečenie, na moje telo,“ začína svoju show speváčka a pomaly zhadzuje prvý kus oblečenia. V pozadí hrá zvádzajúca hudba, fanúšikovia šalejú, ale speváčka má stále čo povedať. „Keď nosím pohodlné oblečenia, nie som dosť ženská. Ak zo seba zhodím všetky zvršky, som štetka. Aj keď ste moje telo nikdy nevideli, súdite ho, súdite aj mňa. Prečo?,“ pokračuje Billie vo svojom monológu až kým zostane na pódiu iba v čiernej podprsenke. Vtedy ju pohltí čierna lesklá tekutina podobná smole. Mladej generácii tým vyslala jasný odkaz, aby spoločne bojovali proti predsudkom.

Súvisiace články

Najčítanejšie