Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Utajený telefonát?! Gott volal pred smrťou Dominikinej mame!
Zdielať na

Utajený telefonát?! Gott volal pred smrťou Dominikinej mame!

Archívna reportáž

Autobiografická kniha o Karlovi Gottovi mala vyjsť už onedlho. Napokon sa dostane na pulty zrejme až niekedy okolo výročia jeho smrti, teda na jeseň. Maestro na knihe pracoval veľmi poctivo, zrejme aj s vedomím, že koniec jeho života sa blíži.

Posledné mesiace života Karla Gotta pridával na svoje profily na sociálnych sieťach najmä fotky súvisiace s prácou na jeho dvoch veľkých posledných dielach. Jedným z nich je dokumentárny film, ktorý je už vo finálnej fáze, druhým je kniha o maestrovom živote.

Zanechať fanúšikom hlbokú sondu do svojho života bolo zrejme Gottovým veľkým želaním. Vždy si priaznivcov veľmi vážil, čo dával najavo aj bezprostredným chovaním a ochotou kedykoľvek sa s fanúšikmi odfotiť, podpísať sa im, alebo len tak, porozprávať sa.

Antónie Zacpalová bola medzi pozvanými aj na poslednú rozlúčku s maestrom:

Karel Gott preto pri príprave knihy prehľadal skutočne svoj celý archív fotiek, no oslovil aj ľudí, ktorí mu boli počas života blízki. Jednou z nich je aj mama jeho najstaršej dcéry Dominiky, 84-ročná bývalá tanečnica Antónie Zacpalová. Tá teraz priznala, že Karel jej pred smrťou dokonca telefonoval, píše portál Blesk.cz.

Ivana zverejnila na Karlovom profile správu o oneskorenom vydaní autobiografie:

Nešlo ale o žiadne oneskorené vyznanie či poďakovanie, dôvod bol čisto praktický, potreboval najmä Antóniine spomienky. "Ešte pred smrťou mi Karel volal a upresňoval si u mňa nejaké informácie. Napríklad, či si dobre spomína, že bol s Dominikou na koncerte Michaela Jacksona v Mníchove," prezradila obsah telefonátu Karlova bývalá priateľka.

​Dominika je dcéra Karla Gotta a Antónie Zacpalovej:

Objasnila ale aj to, že nešlo o nejaký tajný kontakt za Ivaniným chrbtom. Na knihe totiž Antónie spolupracovala s Gottovou manželkou aj po jeho skone. "Potom som po jeho smrti ešte dodala Ivane nejaké fotografie a ďalšie informácie", dodala Antónie. Napokon, s Karlom mala po celý život dobrý a korektný vzťah.

Súvisiace články

Najčítanejšie