Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalšia česká spevácka legenda bojuje s vážnymi zdravotnými problémami!
Zdielať na

Ďalšia česká spevácka legenda bojuje s vážnymi zdravotnými problémami!

Archívna reportáž

Patrila medzi najlepšie priateľky Karla Gotta, mala tú česť hovoriť aj na jeho poslednej rozlúčke. Zažívali spolu zlaté časy československej popmusic, no aj na Evu Pilarovú už doľahol vek.

Má 80 rokov, no stále koncertuje. Lepšie povedané, koncertovala, pokým ju pred vyše rokom nezačalo zrádzať zdravie, píše portál Blesk.cz.

Eva Pilarová patrila po boku Karla Gotta, Václava Neckáře, Marty Kubišovej a Heleny Vondráčkovej k najväčším speváckym hviezdam od 60. rokov minulého storočia. Dnes ju už 17 mesiacov trápia obličky.

Pozrite si duet Evy Pilarovej a Karla Gotta z roku 1964:

Pred tromi mesiacmi, len šesť dní po pohrebe Gotta, podstúpila operáciu obličky, no stav zatiaľ nie je uspokojivý. Naopak, musela sa do nemocnice vrátiť. "Eva bola zrejme po liekoch na obličky dehydrovaná," vysvetlil jej 67-ročný manžel Jan Kolomazník.

Eva sa lieči v rovnakej nemocnici, ako jej zosnulý priateľ Karel Gott. Ona sama tvrdí, že za chorobu môže ožarovanie spred 30 rokov. "Mala som problém, ako ma na prelome 80. a 90. rokov ožarovali, tak sa tam niečo zvrtlo a postupom času sa to zhoršilo," myslí si Pilarová.

Podľa všetkého sa pred publikum tak skoro nepostaví, všetky koncerty na najbližšie obdobie zrušila. Návratu na pódiá sa ale vraj už nevie dočkať.

Súvisiace články

Najčítanejšie