Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stačili DVE minúty a Gottov najznámejší obraz sa vydražil za TÚTO šialenú sumu!
Zdielať na

Stačili DVE minúty a Gottov najznámejší obraz sa vydražil za TÚTO šialenú sumu!

Archívna reportáž

Karel Gott menil čoho sa dotkol na zlato, dalo by sa povedať. Bol nielen famózny spevák, ale aj dobrý herec, zabávač a v neposlednom rade maliar.

Jedným z najznámejších obrazov Karla Gotta je Mona Lisa inšpirovaná rovnomenným dielom Leonarda da Vinciho. V spevákovom prevedení je o poznanie dráždivejšia. 

Plný výstrih a v ruke pohár vína. Vyvolávacia cena obrazu, ktorý namaľoval Gott v roku 2001, bola "len" 350 tisíc českých korún, v prepočte necelých 14 tisíc eur, píše portál Blesk.cz.

Po smrti umelca obvykle rapídne stúpa záujem o jeho diela:

Stačili dve minúty a cena stúpla päťnásobne. Účastníci dražby prihadzovali bleskurýchlo, aj desaťkrát za minútu. Doterajší majiteľ si môže gratulovať. Gottovo dielo zhodnotil desaťnásobne, keďže ho v roku 2002 kúpil za zhruba 200 tisíc českých korún a dielo sa napokon vydražilo za dva milióny 40 tisíc korún, teda takmer 80 tisíc eur. 

GALÉRIU s dielami Karla Gotta, vrátene vydraženej Mony Lisy, si môžete pozrieť TU

„Je veľmi pravdepodobné, že sa budú v blízkej dobe dražiť ďalšie obrazy Karla Gotta, máme už o tom signály" prezradila Blesku hovorkyňa galérie, cez ktorú dražba prebehla, Terezie Kaslová. Minulý rok sa predal Gottov obraz s názvom Oldřich Nový a Anna Ondráková za milión 400 tisíc, pričom vyvolávacia cena bola "len" 250 tisíc českých korún.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie