Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Už o týždeň mikulášska nádielka v podobe Gypsy Jazz Festivalu
Zdielať na
Hudba

Už o týždeň mikulášska nádielka v podobe Gypsy Jazz Festivalu

Archívna reportáž

V piatok 6. decembra bude Mikuláš rozdávať sladké balíčky, ale milovníci jazzu sa môžu tešiť na nádielku kvalitnej hudby v Divadle Aréna. Uskutoční sa Gypsy Jazz Festival. Prvýkrát potrvá dva dni.

Už tradične sa festival odohrá v jednom z najstarších bratislavských divadiel Aréna 6. – 7. decembra. Prvýkrát potrvá dva dni. 

Tradíciou Gypsy Jazz Festivalu býva veľký orchester pod vedením Mila Suchomela a ani tento rok nebude výnimkou. Ako sólisti sa predstaví bubeník Martin Valihora.

Nebude chýbať ani speváčka Ivana Bagová a Kristína Mihaľová. Speváčky doplní aj mama organizátora, Lýdia Suchomelová.

Dôkazom, že aj Slovensko dalo jazzovému svetu kvalitných hudobníkov, bude aj vystúpenie Petra Lipu. Svoje improvizácie predvedie aj samotný organizátor, jeden z najlepších jazzových sólistov, Milo Suchomel.

V atmosfére festivalu pokrstí svoj nový album Milo Suchomel Orchestra: From My Colours. Novinkou, ktorá tento rok osvieži a možno aj roztancuje návštevníkov, je projekt s názvom Šalefuky. V tomto zoskupení sa líder Milo Suchomel snaží prepojiť rómsku hudbu so slovenským folklórom a balkánskymi farbami dychových nástrojov.

Pozrite si pozvánku:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie