Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pozvánka na Gypsy Jazz Festival. Udalosť, KTORÚ by ste si nemali nechať ujsť!
Zdielať na
Hudba

Pozvánka na Gypsy Jazz Festival. Udalosť, KTORÚ by ste si nemali nechať ujsť!

Archívna reportáž

Divadlo Aréna vás 6. – 7. decembra 2019 prenesie na miesto plné magických melódií a improvizácií. Blíži sa ôsmy ročník Gypsy Jazz Festivalu.

​Pozrite si pozvánku na Gypsy Jazz Festival:

​​"Tento rok bol bohatý a priniesol nové zaujímavé projekty. Ide o ôsmy ročník a teším sa, že festival stále viac získava na obľúbenosti a má čo ponúknuť. Preto sme sa rozhodli program rozložiť na dva dni," hovorí organizátor festivalu Milo Suchomel

Dôkazom, že aj Slovensko dalo jazzovému svetu kvalitných hudobníkov, bude aj vystúpenie Petra Lipu. Svoje improvizácie predvedie aj samotný organizátor, jeden z najlepších jazzových sólistov, Milo Suchomel. V atmosfére festivalu pokrstí svoj nový album Milo Suchomel Orchestra: From My Colours.

Novinkou, ktorá tento rok osvieži a možno aj roztancuje návštevníkov, je projekt s názvom Šalefuky. V tomto zoskupení sa líder Milo Suchomel snaží prepojiť rómsku hudbu so slovenským folklórom a balkánskymi farbami dychových nástrojov. 

Tradíciou Gypsy Jazz Festivalu býva veľký orchester pod vedením Mila Suchomela a ani tento rok nebude výnimkou. Ako sólisti sa predstavia bubeník Martin Valihora, speváčka Ivana Bagová a Kristína Mihaľová. Speváčky doplní aj mama organizátora, Lýdia Suchomelová.

Súvisiace články

Najčítanejšie