Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
TAKTO prebieha príprava umelcov na Gypsy Jazz Festival
Zdielať na
Hudba

TAKTO prebieha príprava umelcov na Gypsy Jazz Festival

V decembri sa Divadlo Aréna opäť stane dejiskom 8. ročníka obľúbeného jazzového festivalu, ktorého organizátorom je popredný slovenský saxofonista Milo Suchomel. Historicky po prvýkrát bude hudobná jazda trvať dva dni. Nebude chýbať ani famózny Ľuboš Šrámek.

​Účinkujúcich budú organizátori prezrádzať postupne. Na hlavnom pódiu si tento rok vychutnáme AsGuests  feat. Klaudius Kováč Trio - Gypsy Tales. Pri rómskych piesňach vo vlastných úpravách im spoločnosť bude robiť Klaudius KováčTomáš Baroš a Peter Solárik

Ján Berky Mrenica mladší prinesie medzinárodný projekt plný temperamentu Ján Berky Mrenica jr. Gypsy Jazz SK.

"Tento rok bol bohatý a priniesol nové zaujímavé projekty. Ide o ôsmy ročník a teším sa, že festival stále viac získava na obľúbenosti a má čo ponúknuť. Preto sme sa rozhodli program rozložiť na dva dni," hovorí Milo Suchomel.

Ako sólisti sa predstavia bubeník Martin Valihora, speváčka Ivana Bagová a Kristína Mihaľová. Speváčky doplní aj mama organizátora, Lýdia Suchomelová.

​Milovníci jazzu vám o tomto žánri plnom čarovných tónov, rytmov a improvizácií povedia, že to nie je hudba, ale zážitky.

​Pozrite si pozvánku na Gypsy Jazz Festival:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie