Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Karel Gott príšerne trpel pre TENTO problém! Lekári mu ale nedokázali pomôcť
Zdielať na

Karel Gott príšerne trpel pre TENTO problém! Lekári mu ale nedokázali pomôcť

Archívna reportáž

Karel Gott zomrel 1. októbra po ťažkej chorobe. Anémia ale nebola tou diagnózou, ktorá ho fyzicky najviac trápila. Dlhé mesiace trpel pre na pohľad banálny problém.

V rokoch 2015 a 2016 podstúpil Karel Gott chemoterapiu v boji proti rakovine lymfatických uzlín, píše portál Blesk.cz. Neskôr podstúpil ďalšiu liečbu, keď sa snažil s pomocou lekárov poraziť ochorenie krvi s názvom myelodysplastický syndróm. 

Na jednej strane rakovinu porazil, no choroba krvi sa tento rok rozvinula na akútnu leukémiu, ktorá maestra stála život. Navyše, chemoterapia mu spôsobila aj ďalší problém. 
Pripomeňte si rok 2016, keď Gott absolvoval druhú operáciu:

Detaily vyzradil Blesku Gottov kamarát Jiří Suchánek. "Keď som sa s Karlom naposledy stretol, veľmi zle chodil. Čo krok, to bolesť v tvári," povedal Suchánek. Gotta trápili obrovské bolesti chrbta, ktoré mu vystreľovali do nôh. Suchánek tvrdí, že je za tým práve liečba. "Povedal mi, že mu chemoterapia pohla skrutkami v chrbtici, ktoré tam mal už mnoho rokov, a že sa s tým nedá takmer nič robiť. Takže trpel ako pes," prezradil Karlov kamarát.

"Ako vedľajší účinok chemoterapie ide o vzácne prípady," povedal onkológ Pavel Klener. Podľa neho skôr ide o vedľajší efekt toho, že sa onkologicky chorí pacienti všeobecne menej hýbu. "Bez dostatočného pohybu rýchlo klesá fyzická zdatnosť, hmota svalstva, ale aj množstvo vápniku v kostiach a pevnosť kostí," povedal onkológ.

V roku 2010 podstúpil Gott operáciu, pri ktorej mu do tela umiestnili skrutky. O šesť rokov neskôr, po chemoterapii, podstúpil zákrok opäť. Do tretice to už ale možné nebolo, pre jeho pokročilý vek a zdravotné problémy. Posledné tri roky teda trpel veľkými bolesťami, hoci to na sebe nedával poznať.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie